7 pasi cum sa slabesti dupa sarcina

Kilogramele acumulate in timpul sarcinii le dau, de cele mai multe ori, motive de ingrijorare proaspetelor mamici. Pentru a ajunge la silueta initiala este nevoie de un plan eficient ce include de preferat, implicarea unor specialisti: sport asistat de un antrenor, alimentatie echilibrata supravegheata de un nutritionist si multa motivatie.

Dietele fulger existente pe internet pot reprezenta un pericol pentru sanatate si nu sunt o solutie pe termen lung. Iata 7 sfaturi de baza ca sa ajungi la silueta ideala dupa nastere.

  1. Nu te infometa. Vei declansa efecte adverse care iti pot afecta sanatatea. Inclusiv pe a bebelusului pe care il alaptezi.
  2. Consulta-te cu un nutritionist pentru a gasi planul alimentar potrivit tie. Nu urma sfaturile altor mamici pentru ca ce a functionat pentru ele, daca a functionat, nu este obligatoriu sa functioneze in cazul tau. Nu iti dezechilibra sanatatea in perioada in care cel mic are mare nevoie de tine. Apeleaza la un specialist care sa iti traseze un plan de nutritie in urma analizelor.
  3. Include super-alimente in dieta. Te vor ajuta sa ai energie si sa isi hranesti organismul cu nutrienti benefici.
  4. Bea apa suficienta. Hidratarea ajuta la o buna functionare a organismului, elimina toxinele, ajungi la starea de satietate mai repede, iar metabolismul tau va fi stimulat.
  5. Odihneste-te. Oricât de dificil ar fi in aceasta perioada, gaseste solutii ca sa dormi. Nesomnul nu slabeste sanatos. In plus, ai nevoie de somn pentru ca musculatura sa se refaca dupa efortul de la sala.
  6. Mergi la sala, insa alege un antrenor cu experienta care sa te indrume. Fiecare suntem caz unic si avem nevoie de un plan perfect adaptat noua. Nu este indicat sa lucrezi singura la aparatele din sala si nici sa le imbini cu exercitiile cardio fara a fi supervizata de un specialist. Antrenamentul de grup este si eficient si distractiv. In sase saptamâni poti slabi cel putin 6 kilograme.
  7. Seteaza clar obiectivele. Iti va fi mult mai usor sa analizezi evolutia si vei fi mai motivata sa continui. Câte kilograme, câti centimentri in minus, in ce perioada? In acest sens, un antrenor iti adapteaza exercitiile in functie de obiectivul propus si de nivelul tau de pregatire.

Sfaturile ne-au fost oferite de Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.