9 Moduri prin care să te reconectezi cu partenerul

Oricât de sănătos ar fi cuplul pe care îl formezi împreună cu partenerul tău, este nevoie din când în când să treceți de pragul monotoniei. Lipsa varietății și a interesului se poate instala, mai devreme sau mai târziu, și poate deveni rutină. Atunci când nu te mai entuziasmează nimic și nici nu mai este amuzant să petreceți timp împreună, nu pare să mai fie nimic pentru care să merite să te dai jos din pat dimineața.

Când ajungi să știi exact cum se va desfășura ziua, de când te trezeșți și până mergi la culcare, înseamnă că ai ajuns într-un punct delicat și că trebuie să iei măsuri. Nu că ar fi ceva în neregulă în a avea o viață stabilă și disciplinată, însă greșeala apare atunci când devii prea comodă pentru a-ți face timp de noi aventuri. Chiar dacă aventurile te pot răni, monotonia te poate ucide. Și când este vorba despre monotonie în cadrul unei relații romantice, e clar că a venit vremea să faci ceva. Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:1 Vorbește deschis cu partenerul

De cele mai multe ori, într-o relație, unul dintre parteneri observă mai timpuriu semnele monotoniei. Poate că celălalt este prea absorbit de rutină ca să înțeleagă ce se întâmplă. De aceea, este esențial să discuți cu el în cazul în care se ajunge aici.

2 Petrece timp numai cu el

Este un leac foarte bun pentru a vă apropia. Indiferent dacă stați acasă sau ieșiți undeva, este foarte bine să petreceți ceva timp singuri, departe de orice distrageri.

3 Fă și lucruri care nu-ți sunt neapărat confortabile

Există riscul să ajungi prizoniera propriului confort și să nici nu te mai gândeșți cum ar fi să faci ceva care să depășească acest tipar. Rupe-te puțin de activitățile obișnuite și deconectează-te, colorează-ți viața de cuplu într-un fel neobișnuit pentru tine.

4 Încearcă ceva nou împreună cu el

Lumea e plină de posibilități. În loc să mergi de acasă la serviciu și înapoi, caută niște locuri unde tu și partenerul tău să vă simțiți bine. Poate fi o activitate sportivă, un curs, un hobby, orice care să va facă să va doriți să fiți împreună când se întâmplă.

5 Călătorește împreună cu el

Iată ceva ce este extrem de important pentru viața unui cuplu. De la momentul planificării până la plecare, o călătorie vă va apropia și, mai important, vă va ajuta să înțelegeți mai clar ce îi place și ce nu-i place fiecăruia.

6 Surprinde-l plăcut

Este minunat să fii plăcut surprinsă uneori, nu-i așa? Nici măcar nu trebuie să fie un gest prea sofisticat. În loc să fii de acord cu el în orice situație, plănuiește ceva de la început până la sfârșit, la care să nu se aștepte și care să îl facă să zâmbească.

7 Rezervă-ți timp pentru tine

O relație fericită nu se bazează pe doi oameni care stau împreună în fiecare clipă, ba chiar s-ar putea să fie invers. Atunci când îți faci timp pentru ceea ce îți place și pentru ceea ce te ajută să devii cea mai bună versiune a ta, relația cu partenerul tău va deveni, la rândul ei, împlinită.

8 Rememorati momente frumoase petrecute împreună

Odată cu trecerea timpului, partenerii care alcătuiesc de multă vreme un cuplu ajung să aibă mai puține lucruri despre care să discute. Tăcerea poate fi apăsătoare, așa că dacă ajungi în situația această poți scoate oricând un album cu fotografii mai vechi ale voastre și restul va veni de la sine.

9 Nu ezita să faci schimbările care se impun

Sigur că sunt lucruri care nu-ți plac la el. Poți fi sigură că și el vede la ține câteva astfel de lucruri. Nu-i nimic. Nimeni nu e perfect și este în regulă să nu lași lucrurile așa. Schimbă ce simți că trebuie schimbat, cu toată inima.

Autor: Ionuț Solescu