A murit faimosul creator Kenzo Takada

Legendarul designer Kenzo Takada, fondatorul brand-ului Kenzo, a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani. Creatorul a murit în urma unor complicaţii apărute după ce a fost infectat cu Covid-19.

Familia designer-ului nipon a anunţat decesul acestuia ieri, printr-un comunicat de presă. Deşi nu mai era director de creaţie al casei de modă încă din 1999, Kenzo şi-a dedicat ultimii ani din viaţă artei de orice fel.

Kenzo Takada s-a născut pe 27 februarie la Himeji, în apropiere de Osaka, era pasionat de desen şi croitorie. El adobândit aceste arte de la surorile sale. În 1965, el a ajuns în Franţa, pe un vapor de pe care a debarcat în portul Marsilia. Mai târziu, creatorul s-a stabilit la Paris.

Prima sa colecţie datează din 1970, iar marca Kenzo, care se impune prin imprimeurile grafice şi florale, a primit acest nume în 1976. Designer-ul a vândut marca gigantului grup LVMH, în 1993.

AICI poţi vedea ultima colecţie lansată a casei de modă Kenzo!

octombrie 5th, 2020 by Cristea Bettina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate