Alba Iulia a primit Certificatul de Excelenta din partea TripAdvisor

alba-iulia-tripadvisor-1TripAdvisor, cel mai mare site de recomandari turistice din lume, a recunoscut Cetatea Alba Carolina drept unul dintre locurile ce merita cu adevarat sa fie vizitate in Romania si a acordat orasului Alba Iulia un certificat de excelenta. Acest premiu a venit in urma recenziilor pozitive exprimate de turistii care au vizitat zona, dar si in urma faptului ca anul trecut, in 2014, Cetatea s-a clasat pe locul doi in topul celor mai apreciate si vizitate obiective turistice din tara noastra, dupa Castelul Peles din Sinaia.Cetatea a fost restaurata

In ultimii ani, in urma procesului de restaurare, Cetatea Alba Carolina si-a schimbat total infatisarea, atmosfera din interior fiind amplificata si de evenimentele care se petrec deseori intre zidurile sale. In 2014, s-a aproximat ca peste 300.000 de turisti, atat romani, cat si straini, au trecut pragul fostei fortarete.

alba-iulia-tripadvisor-2Acest titlu arata ca Cetatea nu e doar vizitata, ci, mai degraba, apreciata si admirata. Nu e o ghirlanda menita sa o poarte cineva anume din orasul nostru, este o recunoastere de care ar trebui sa fie mandri toti albaiulienii. Despre Alba Iulia nu se mai vorbeste in treacat, ci apasat si cu admiratie, la fel cum se vorbeste si despre locuitorii ei, care nu au asteptat sa vada daca nu cumva se intampla ceva, ci au schimbat un oras intr-o Capitala, Cealalta Capitala”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Text: Madalina Manole