Alexander Wang, noul copil teribilist al modei?!

-0a0a0a0a0a0a0a0wangAlexander Wang este un tanar designer care, la doar 25 de ani, a socat lumea modei cu talentul sau. De origine asiatica, Wang s-a nascut si a fost crescut in San Franisco, California. Pasionat de moda si inzestrat cu calitati artistice exceptionale, decide sa se mute la New York si sa studieze la Parsons The New School for Design, pe care nu o termina insa.

Potentialul creator si determinarea i-au adus colaborari cu nume valoroase din moda, precum Marc Jacobs, Derek Lam sau Vogue, urmand un succes garantat. 2007 a fost anul in care tanarul designer si-a lansat prima colectie pentru femei, care i-a adus notorietatea internationala si nominalizarea pentru Council of Fashion Designers of America si, mai tarziu, premiul CFDA/Vogue Fashion Fund Award.

  

Viziunea neconventionala Alexander Wang influenteaza moda viitorului

Designerul Alexander Wang este un trendsetter in materie de stil si inovatii. Combinatia sofisticata intre clasic si modern cu accent pe confort si dinamism descrie brandul care a revolutionat moda prezentului. Wang adopta un stil relaxat, nonconformist, de inspiratie masculina si cu elemente din stilul biker. Tinute din piele, ornamente elaborate (capse, tinte, fermoare, jambiere), rochii in diferite lungimi, asimetrii, drapaje provocatoare, pantaloni drepti, empire sau cargo, jachete simple, tesaturi variate (matase, in, piele, bumbac, plasa, broderii, lana), imprimeuri, dar si piese mai sofisticate si feminine sunt atributele de identitate, care au adus consacrarea brandului Wang. Creatiile designerului au ca tinta publicul tanar, dinamic si nepretentios. “Anyone can get dress up and glamorous, but it is how people dress in their days off that are the most intriguing”. Alexander Wang

Designul inovativ, intrigant si nonconformist propus de Wang a devenit iconic printre celebritati ca Paris Hilton, Lindsay Lohan, Megan Fox, Gisele Bundchen, Rachel Bilson, Mischa Barton, Rosie Huntington-Whiteley, Nicole Richie, Hilary Duff, Rihanna sau Jessica Alba.

Brandul Alexander Wang exceleaza si in productia de incaltaminte si accesorii. Doi ani la rand, respectiv 2010 si 2011, designerul a primit premiul Swarovski Designer of the Year Award, la categoria accesorii. Desi are doar 25 de ani, Alexander Wang este cunoscut in intreaga lume, iar calitatile si potentialul creator il califica drept “noul copil terbilist al modei”.

Text: Alexandra Lupu;

Surse: www.alexanderwang.com, www.teenvogue.com

Credit foto: www.vogue.fr