Alexandru Nagy, o altfel de viziune regizorala

Cum ar fi sa urmaresti franturi din viata de zi cu zi jucate de actori profesionisti, dar atat de reale si de apropiate de tine, incat ai avea impresia ca privesti momente din propria trecere pe acest pamant? Ei bine, tanarul regizor Alexandru Nagy reuseste sa te introduca intr-o astfel de „lume-oglinda“, in care ne putem privi poate mai clar ca niciodata.

Spectacolele pe care le regizeaza Nagy sunt surprinzatoare, pentru ca are o maniera aparte de a le pune in scena, orientate fiind spre zona de „performance”, cu participarea unui numar foarte mic de spectatori, de pana la 12 persoane. Este o modalitate prin care publicul spectator simte si traieste emotiile actorilor odata cu ei.

Aida Economu si Dani Ionescu sunt actorii care joaca in performance-ul „In doi” dupa Matei Visniec, in regia lui Alexandru Nagy, format din 5 piese scurte care vorbesc despre tandrete. Spectacolul se desfasoara intr-o cladire veche dintr-o zona frumoasa si plina de povesti a Bucurestiului, pe Strada Matasari 17.

Mai multe detalii despre ce inseamna „In doi” aflati din materialul video realizat de Tonica.ro cu regizorul si cei doi actori.

Performance-ul „In doi” se va juca si in data de 19 mai, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, la Muzeul National al Pompierilor, de la Foisorul de Foc, in Bucuresti.

Insa, pana atunci, merita sa mergeti pe 28 aprilie in locatia de pe Matasari 17 ca sa savurati o alta piesa in regia aceluiasi talentat regizor, respectiv „M2 Berceni-Pipera“, dupa Cormac McCarthy. Locurile sunt limitate, iar intrarea se face pe baza inscrierii, la [email protected] „Portret“ de regizor

Alexandru Nagy s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentati actori romani. Este licentiat in Arta Actorului la UNATC si masterand in Regia de Teatru de la Scoala de Actorie East 15 din Londra. Acum se afirma ca tanar regizor, cu o viziune aparte asupra spectacolelor pe care le gandeste si le regizeaza.

Ca actor, Alexandru Nagy a jucat in multe piese versatile de teatru precum: Dona Juana (dramaturgii romanesti); Mon Cher, suntem sortiți! (comedie); Salome (Teatrul Masca); (Nebuni sub lumina lunii, Un buzunar plin cu paine, Aeroport si Steaua fara nume (Teatrul Elisabeta). In calitate de actor si regizor, a castigat impreuna cu Teatrul Amatorilor „Arca lui Noe“ peste 30 de premii pentru cel mai bun actor, cel mai bun regizor sau cel mai bun spectacol. Ca regizor, Alex se mandreste cel mai mult cu spectacolul care s-a jucat pe aeroportul Henri Coanda, care spune tanarul, il incarca cu energie ori de cate ori se gandeste la el.

Text: Iulia Mirica

Foto: arhiva personala