Ambitiile designerului Valentino Garavani

Ambitiile-designerului-Valentino-GaravaniDe-a lungul celor 60 de ani de cariera, designerul Valentino Garavani spune ca a avut aceleasi ambitii. Si-a dorit sa le faca pe femei frumoase, sa-si impuna propriul stil si sa se distreze alaturi de creatiile sale. Potrivit designerului, inspiratia din primii sai ani de munca l-a insotit de-a lungul anilor: „M-au inspirat filmele glamour americane si personajele din aceste filme, precum si costumele realizate de catre Edith Head.

Iar cand lucram cu Jean Desses si Guy Laroche in Paris, m-am lasat influentat de moda franceza si de viata de lux a frantuzoaicelor”, a declarat designerul.

Totusi, cariera designerului nu a insemnat numai munca, Valentino recunoaste ca s-a mai si distrat, iar in perioada cand a locuit la Roma ii placea sa conduca masini sport, sa stea la plaja si sa poarte pantaloni de piele. Mai apoi, datorita partenerului sau Giancarlo Giammetti care i-a sugerat sa-si expuna colectiile la Florenta, Valentino a fost descoperit si a ajuns celebru.

 

Text: Ruxandra Raica