Anca Vlad, diploma de onoare decernata in cadrul Galei Premiilor revistei „Actualitatea Muzicala”

Aula Palatului Cantacuzino a gazduit traditionala Gala de acordare a Premiilor anuale ale revistei „Actualitatea Muzicala”, editata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, pentru anul 2017, eveniment ajuns la editia a XXVIII-a. Cu acest prilej, organizatorii au acordat doamnei Anca Vlad, fondator si presedinte Fildas si Catena, diploma de onoare pentru sustinerea muzicii si a muzicienilor. Distinctia i-a fost inmanata directorului general CATENA, Alina Marinescu.

„Este o onoare si o mandrie sa ne aflam aici, sa va sustinem de cinsprezece ani si sa fim alaturi de cultura romanilor carora le aducem si sanatate, pentru ca suntem un brand care are grija de sanatatea dumneavoastra, a tuturor. Va felicitam pentru intreaga activitate si multumesc pentru acest premiu si in numele doamnei Anca Vlad, care va doreste mult succes in continuare si numai realizari! Ne dorim cu totii sa pastram vie cultura romaneasca”, a declarat Alina Marinescu.Andra si Marina Voica, printre laureati

Laureatii pentru anul 2017 sunt: Marina Voica – Premiul O viata dedicata cantecului; Andra – Vedeta anului; prof. univ. dr. Octavian Lazar Cosma – Premiul pentru istoriografie; Alina Mavrodin Vasiliu, directoare artistica a Festivalului International „Crizantema de aur” de la Targoviste – Premiul pentru Perseverenta in cultivarea traditiilor romanesti; Adrian Despot si formatia „Vita de vie” – Premiul muzicii rock; dirijorul Gabriel Bebeselea – Premiul pentru Personalitate interpretativa; Alexandru Badea, directorul Festivalului Oradea Music Open – Premiul pentru Eveniment cultural; Sebastian Burneci, trompetist – Premiul muzicii de Jazz.

FOTO: Marina Voica a fost rasplatita cu Premiul „O viata dedicata cantecului

Amfitrioni ai manifestarii au fost Adrian Iorgulescu, presedinte UCMR, George Balint – redactor-sef „Actualitatea Muzicala”, prof. univ. dr. Mihai Cosma si Octavian Ursulescu – redactori.

La editia din 2016 a Premiilor anuale ale revistei „Actualitatea Muzicala”, Anca Vlad, presedinte Fundatia FILDAS Art, a donat Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania un bust din bronz al marelui compozitor George Enescu. Lucrarea apartine sculptorului Ion Dimitriu Barlad si dateaza din anul 1919, fiind semnata in masa materialului. CATENA este partener traditional al Revistei „Actualitatea Muzicala”.