800 de angajaţi Victoria’s Secret riscă să rămână fără joburi

Celebrul brand de lenjerie intimă, Victoria’s Secret, a intrat în colaps încă de anul trecut. După ce luna trecută, brand-ul a anunţat că va închide un sfert din magazinele sale din SUA şi Canada, acum au revenit cu altă veste tristă.

Pentru că businessul Victoria’s Secret din UK a intrat în insolvenţă, consilierii Deloitte au evaluat impactul COVID-19 asupra celor 25 de magazine din Marea Britanie şi au ajuns la concluzia că aproape 800 de angajaţi riscă să-şi piardă locul de muncă. Acest lucru se poate întâmpla curând, dacă nu se găseşte un cumpărător.

L Brands, deţinătorul companiei Victoria’s Secret, a avut un acord cu fondul Sycamore Partners pentru vânzarea firmei de lenjerie, în luna mai. Sycamore Partners, o firmă de capitaluri private din New York, a propus o participaţie de 55% în business-ul Victoria’s Secret, cu suma de 525 de milioane de dolari. Ulterior Investitorul a decis să se retragă din acord.

Vânzările din primul trimestru, în 2020, ale lui L Brands au scăzut cu 37%. Anul trecut, compania a închis 30 de magazine, iar pe durata ultimilor doi ani a pierdut 3, 8 milioane de clienți.Citeşte mai multe despre Victoria’s Secret aici!

Anul trecut, organizatorii celui mai sexy fashion show, spuneau că au anulat prezentările pe fondul unor scandaluri succesive legate de sexismul pe care acestea le-ar provoca. De asemenea, s-a discutat atunci şi despre faptul că nu acceptă modele supraponderale şi că este nevoie de o nouă strategie de marketing în firmă.

Text: Bettina Cristea

Photo: Stirile PROTV, wall-street