Ann Demeulemeester – The dark queen of Belgian fashion

anndemeuUna dintre cele mai declarative creatii care imbratiseaza stilul androgin este de departe cea a designerului de origine belgiana Ann Demeulemeester. Inca din copilarie a manifestat un deosebit interes pentru arta si, dorindu- si o cariera in acest sens, a urmat cursurile Academiei Regale de Arte Frumoase din Antwerp, Belgia, devenind membra a celebrului grup de designeri “Antwerp Six”.

De la debutul din 1986 si pana in prezent, Ann, adepta rafinamentului nostalgic, s-a impus in industria modei, promovand silueta androgina, dramatismul si o atmosfera austera.

Simbolistica stilului Demeulemeester: abstract si profund

Ann Demeulemeester Fashion House din Belgia (BVBA 32) a fost fondata in 1985, cu ajutorul sotului ei, fotograful Patrick Robyn. Eleganta sobra si misterul feminitatii sunt elementele definitorii pentru stilul Ann Demeulemeester. Pasiunea ei pentru stilul punk-rock este evidentiata in intreaga creatie excentrica si total neconventionala. Rigurozitatea detaliilor, simetria perfecta, cromatica mohorata, avangarda, mixul atat de firesc dintre masculin si feminin sunt reperele estetice in creatia designerului. Stilul creatoarei este unul ocult, minimalist cu influente gotice.

{besps}anndemeu|width=400|height=400{/besps}

Silueta structurala, croiul usor dramatic, tesaturile rigide, artificiile inovatoare si ornamentele excentrice sunt un melanj intre clasic si modern atipic. Creatiile Annei Demeulemeester sunt adresate unei femei puternice, nonconformiste, plina de sex-appeal, dornica sa se remarce si sa iasa din anonimat. Personalitatea puternica si bine definita a creatoarei se reflecta in intreaga creatie, fiecare piesa vestimentara avand o identitate proprie.

Autenticitatea si nonconformismul au creat o adevarata revelatie in randul fashionistelor, celebritati precum Madonna, Rihanna, Victoria Beckham, Kate Moss, Courtney Love, iar ca reper masculin, Johnny Depp imbratiseaza stilul unic impus de designer.

Tinutele excentrice, pentru unii bizare, talentul creator si tehnica artistica desavarsita au propulsat-o pe celebra creatoare pe scara ierarhica a modei, Ann Demeulemeester fiind un nume consacrat in aceasta industrie si in intreaga lume, care detine un imperiu fashion estimat la fabuloasa suma de 9 milioane de euro.

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.style.com, www.top-fashion-designers.info