Aparitia unui copil diminueaza respectul de sine al mamei

0a0a0a0a1867A fi mama reprezinta un moment de rascruce pentru multe femei, insa, conform unui studiu recent, acest lucru poate avea un impact negativ asupra relatiei cu partenerul.

O treime dintre femeile care au copii considera ca sotii lor nu le mai gasesc atragatoare si aproape jumatate dintre acestea declara ca sotii lor au facut ultima data dragoste cu ele inainte de a da nastere copilului.

Intrebate care cred ca sunt cuvintele folosite de partenerii lor pentru a le descrie, un ingrijorator procent de 12% dintre mame au declarat ca “feminin” este cuvantul ce le descrie, in timp ce marea majoritate – respectiv 69% – au spus pur si simplu “obosite”.
Studiul s-a desfasurat cu ajutorul unor mame britanice, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, pentru a descoperi care sunt adevaratele efecte ale aparitiei unui copil asupra relatiei dintre sot si sotie.
Studiul, realizat pe site-ul britanic Netmums, a sugerat faptul ca mai mult de trei sferturi dintre femei fac dragoste cu sotii lor foarte rar din cauza aparitiei unui copil in casnicie.

Multe femei, in special mamele tinere, si-au pierdut increderea in fortele proprii si interesul fata de moda si frumusete.
Rezultatele sugereaza faptul ca mamele tinere se simt cele mai trecute cu vederea si ca doar 19% din mamele de peste 20 de ani cred ca partenerii le considera sexy.

Expertii sunt de parere ca femeile mai tinere au fost mult mai predispuse la nesiguranta cu privire la aspectul lor fizic si ca faptul de a deveni mama a avut un impact deosebit de puternic asupra mentalitatii lor.
Siobhan Freegard, cofondatorul site-ului Netmums, a declarat: “Cuvintele «mama» si «femeie» nu ar trebui sa existe separat – fiecare femeie este mama in felul ei”.

Text: Andreea Popescu