Artmark lanseaza un nou concept pentru iubitorii de arta

artmark-351Artmark Historical Estate, noua extensie a casei de licitatii Artmark specializata in vanzarea monumentelor de arta sau istorice, a fost lansata miercuri seara la Palatul Cesianu Racovita. Artmark este prima casa de licitatii din Romania care functioneaza la standarde internationale, dar si cel mai cunoscut nume de pe piata de arta din Romania.O alta viziune asupra Romaniei

Cum ar arata o Romanie in care monumentele de arhitectura ar fi respectate si readuse la viata? Aceasta a fost intrebarea pe care mai multi colectionari de arta sau simpli oameni pasionati de cultura si-au adresat-o la lansarea conceptului de vanzare a caselor istorice arhitecturale. Exista foarte multe cladiri in stare deplorabila care au o istorie foarte frumoasa in spate sau care au apartinut boierilor din acele timpuri, ce au nevoie de o schimbare cat mai curand posibil. Vila Stirbey din Mamaia, vila de protocol a familliei Ceausescu de la Predeal, castelul Pogany din Hateg sau casa Greceanu de la Maldaresti sunt doar cateva dintre monumentele de arhitectura discutate la evenimentul de miercuri seara.

Sortimente de vin si lucrari de arta

artmark-poza secundara-351Intr-o atmosfera cu iz vechi am degustat mai multe soiuri de vin si am testat noul parfum Gucci, am admirat tablouri celebre printre care lucrari ai maestrilor Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady sau Corneliu Baba. Un eveniment elegant, unde m-am intors in timp pentru cateva ore, intr-o atmosfera nobila alaturi de oameni pasionati de arta si de cultura. Intr-o tara unde predomina mondenul ieftin, e bine din cand in cand sa mai luam o gura de aer si sa ne delectam cu lucruri pentru inobilarea sufletului.

Text: Andreea Maria Varlan