Bananele

poza banane - beneficiiConsumati doua banane inaintea unui efort intens pentru a beneficia de energie si pentru a sustine zaharul din sange. Stim cu totii ca atletii de performanta prefera bananele. Protejeaza impotriva crampelor musculare in timpul antrenamentelor si a crampelor la picioare pe timp de noapte.

 

Bananele contracareaza pierderea de calciu in timpul urinarii si construieste oase puternice. Imbunatateste starea de spirit si produce relaxare pentru eliminarea stresului. Ajuta la pierderea in greutate, consolideaza sistemul nervos, ajuta la producerea de celule albe din sange datorita nivelului ridicat de vitamina B6.

 

Bananele contin o mare cantitate de potasiu care ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei. Datorita continutului ridicat de fibre, aceste fructe pot fi incluse in orice dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

 

Bananele au un efect natural antiacid in organism, ca urmare, cei care sufera din cauza arsurilor gastrice ar trebui sa manance cateva banane pentru a le calma durerea. Fiind bogate in potasiu si sarace in sare, sunt capabile sa reduca tensiunea arteriala si protejeaza impotriva atacurilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.

Vezi si alte plante cu B