Barbatii, mai morocanosi decat femeile?

shutterstock_27050197Barbatii sunt mai morocanosi decat femeile, in special atunci cand este vorba despre imaginea lor, lucru descoperit de cercetatori in urma unui studiu recent.
Studiul a inclus mai mult de 1.000 de fotografii adunate din anuarele studentilor, constatandu-se astfel ca femeile zambesc mai mult atunci cand sunt fotografiate, comparativ cu barbatii.

Psihologul dr. Nicolas Gueguen, cel care a condus cercetarea, considera ca adolescentele zambesc mai mult deoarece acestea asociaza zambetul cu atractivitatea si, totodata, cu naturaletea, avand modele de la actrite celebre, fotomodele si pana la femeile frumoase cu succes in cariera, care zambesc mereu atunci cand sunt prinse de paparazzi. Spre deosebire de femei, care au drept modele in viata femeile celebre, barbatii tind sa aprecieze formatiile rock si fotbalistii.
“Femeilor nu le este teama sa zambeasca indiferent de situatie, avand astfel mai multe sanse comparativ cu barbatii sa iasa bine in poze si sa fie fotogenice”, a adaugat Dr. Gueguen.

Text: Andreea Popescu