Barbie celebrează Ziua Morților

O ediție specială a celei mai bine vândute păpuși din lume, Barbie, a fost creată pentru a sărbători Dia De Los Muertos din Mexic 2020.

Cunoscută ca Ziua Morților, în Mexic este o vacanță de două zile în începutul lunii noiembrie. Atunci familiile se adună pentru a sărbători sufletele celor dragi plecați dintre noi. Evenimentul plin de viață și de culoare este sărbătorit cu muzică, mâncare, dulciuri, diferite ofrande și flori.

Cea mai nouă creație a companiei Mattel este a doua păpușă din colecție inspirată de Dis de los Muertos. Un model din 2019 a avut un succes atât de mare încât Mattel planifică acum o ediție anuală. Purtătorul de cuvânt al companiei a spus că noua colecție Barbie „onorează tradițiile, simbolurile și ritualurile care trezesc interesul în ultimul timp”.

Fața păpușii Barbie este pictată în ceea ce este cunoscut sub numele de design calavera. Rochia ei din dantelă de culoare roșie este înfrumusețată cu mici detalii perlate și se deschide ușor pentru a dezvălui un al doilea strat brodat cu accente florale și scheletale. Părul este acoperit de o coroană de mâini scheletice care țin trandafiri și gălbenele.

Citește aici despre BARBIE și cele 17 păpuși inspiraționale

Text Cristina Dudău

Foto Hepta