“Be Abstract” by Liviu Mihai si “Dress Up in Art”

“Be Abstract” by Liviu Mihai si “Dress Up in Art” au redat atmosfera special creata pentru aceia care doresc sa descopere expresivitatea artistica, placerea conversatiei si fericirea timpului petrecut impreuna arta, eleganta si bunul gust intr-un loc special! Este vorba despre Palatul Noblesse, un superb centru de arta si evenimente, recent restaurat. Acesta a gazduit momente speciale si antrenante, de la dans contemporan si muzica de violoncel, o expozitie de pictura si o prezentare de moda semnate de artistul Liviu Mihai, dar si o invitatie la introspectie si la libertatea in exprimare.

 

Istoria cladirii a inceput sa se scrie in anul 1881…

…atunci cand frumoasa cladire a fost ridicata de celebrul arhitect Alexandru Savulescu, cel care a ridicat si actualul Muzeu National de Istorie. Cladirea monument istoric care dateaza de la sfasitul secolului al XIX-lea a fost cumparata de bancherul Max Berkovitz. Numeroase intalniri, soirée-uri si petreceri au fost organizate in aceasta resedinta situata in centrul Capitalei care a fost confiscata in 1950 de PCR, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2. A fost abandonata, devastata si distrusa atat de timp, cat si de oameni, pana in 2013, cand a intrat in posesia Galeriilor Noblesse. Totul a fost restaurat intocmai, pe baza planurilor originale si a unei documentari amanuntite, de catre maestri artizani: stucaturile, tamplaria, sobele vechi si elementele din fier forjat.

Palatul ”Noblesse” – Centru de Arta si Evenimente unic in S-E Europei

 

“Proiectul Palatul Noblesse ma implineste atat profesional, cat si personal, reprezentand pentru mine realizarea unei viziuni” – spunea Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse. Dimensiunea si importanta acestui proiect au vizat salvarea unei cladiri monument istoric, reprezentativa pentru arhitectura Bucurestilor de la sfarsit de secol IX. Unul dintre cele mai elegante si mai mari show-room-uri exclusiviste din S-E Europei avea sa gazduiasca un eveniment pe masura: ”Dress Up In Art” si Liviu Mihai au organizat „Be Abstract”, un show artistic complex combinat cu fashion care a adus laolalta mai multe medii culturale de exprimare. Noua colectie “Be Abstract” este un concept care se bazeaza pe multa culoare si spontaneitate, un concept nonfigurativ care foloseste elemente de limbaj pictural in care se integreaza forme geometrice de baza, gesturi spontane plastice si contraste cromatice inedite.Toate acestea se regasesc pe creatiile vestimentare unicat. Dress UP in Art este un concept unic in Romania si uneste intr-un exercitiu creativ, expresiile artistice plastice cu fashion-ul, dansul contemporan cu muzica si arta, intr-un limbaj comun si spectaculos.

 

Realizator: Oana Georgescu

Text: Oana Georgescu

Operator:  Alex Andries

Editor:  Mihai Hanganu

Foto: Sebastian Oros