Bijuteriile Kabbalah, un stil de viata

Daca am vrea sa vorbim despre Kabbalah si despre ceea ce inseamna, probabil ca nu ne-ar ajunge cateva zeci de pagini. Noi am incercat, cu ajutorul Theei Haimovitz, adepta a intelepciunii Kabbalah si creatoare de bijuterii Kabbalah, sa aflam cateva din tainele acestei invataturi, veche de peste 5000 de ani. Daca o citam pe Theea, Kabbalah inseamna schimbarea modului de a gandi si revelarea propriului potential, gasirea drumului corect in viata, care ne-a fost menit.

Theea Haimovitz este prima persoana care a creat bijuterii Kabbalah in Romania, acestea fiind purtate de Catalin Botezatu, Alessandra Stoicescu, Gianina Corondan, Mirela Vescan, Daniela Nane, Adina Buzatu si multe alte persoane cunoscute atat din showbizz-ul autohton, cat si de peste hotare.

Bijuteriile Kabbalah sunt o calauza a sufletului, sunt incarcate cu mesaje sfinte si energii pozitive, care se rasfrang asupra celor care le poarta. Acestea nu trebuie confundate cu talismanele norocoase intalnite in balciuri sau la colt de strada. Bijuteriile Kabbalah sunt personalizate si iau nastere in urma intalnirilor cu persoana care-si doreste o astfel de bijuterie.

Tonica TV: Ce inseamna Kabbalah?

Thea Haimovitz: Kabbalah inseamna arta de a primi, arta primirii vietii si este o filozofie care trebuie invatata. Kabbalah este cea care descatuseaza spiritul si mintea. Cartea Secretul are la baza Kabbalah, toti marii oameni de stiinta au fost kabalisti: Newton, Einstein, Pitagora, Platon, Shakespeare, Edison. Poti fi kabalist prin simpla educatie primita de acasa. Kabbalah este o stiinta minunata pe care ne-a daruit-o Dumnezeu si care nu are nimic de-a face cu religia, iar bijuteriile Kabbalh sunt o exprimare a ceea ce inseamna Kabbalah.

Tonica TV: Bijuteriile Kabbalah se pot numi talismane?

Thea: Nu. Tot ce tine de talisman, amuleta nu are nicio legatura cu bijuteria Kabbalah. Acestea au o filozofie si o viata proprie si pot fi activate si cu ajutorul uleiurilor esentiale. Uleiurile esentiale stimuleaza vocea interioara pentr a capta si a fi un mai bun receptor al vietii, al luminii si a tot ceea ce vine spre tine. Bijuteria Kabbalah este o reprezentare in lumea fizica a unui lucru care pare abstract si pe care oamenii si-l pot stimula prin uleiuri esentiale, puse in apa de baut sau puse in aromacandela. De exemplu, uleiul de lamaie curata aura, uleiul de portocale te face mai optimist, uleiul de lavanda te linisteste si alunga zbuciumul.

 Tonica TV: Cum ne pot influenta destinul bijuteriie Kabbalah?

Thea: Daca doar alegi sa o porti nu –ti poate influenta in niciun fel destinul. Cum spuneam, bijuteria Kabbalah nu este un talisman. Tu trebuie sa fii prezent in viata ta. Ca sa poti folosi bijuteriile acestea, trebuie sa stii ce inseamna Kabbalah si sa-ti insusesti aceasta, iar efectul lor il vei intalni in oportunitatile care ti se deschid.

Tonica TV: Cum se fac aceste bijuterii?

Thea: In primul rand, bijuteriile Kabbalah nu se fac pe comanda. Pentru asta exista bijutier. Oamenii care vin la mine si-mi cer o bijuterie, deja cunosc esenta Kabbalah, sau cel putin au o inclinatie spre spiritualitate si-si doresc sa afle mai mult. Eu nu vand bijuterii, eu le respect si nu le dau oricui. In plus, bijuteriile Kabbalah sunt realizate doar in anumite zile si in anumite ore. Trebuie sa fim intr-o anumita stare de spirit atunci cand le cream pentru ca este foarte importanta energia pe care o punem in interior.

Tonica TV: Bijuteriile Kabbalah se poarta intr-un anume fel?

Thea: Da. De exemplu bratarile Kabbalah se poarta pe mana stanga pentru ca prin stanga intra energia si astfel, te adaptezi universului. In primul rand, bijuteriile Kabbalah se poarta cu sufletul, cu toata fiinta umana.

Tonica TV: Pot materialele din care sunt create sa influenteze potenta unei bijuterii?

Thea: Da. Materiale, ca si culorile, au o influenta puternica. Kabbalah foloseste cromoterapia. Pe de alta parte, felul in care sunt asezate elementele conteaza foarte mult. Orice piatra, onix, diamant, etc, ne poate influenta.

Tonica TV: Ce inseamna ata rosie in Kabbalah?

Thea: Este o protectie. Culoarea rosie are energia si rezonanta cea mai joasa, este culoarea cea mai slaba in spectrul culorilor desi este rosu, si are capacitatea de a atrage spre ea. Orice bratara, fir de ata rosu pus de mama la mana copilului se transforma in bratara Kabbalah. De exemplu, la tara se puneau aceste fire la mana nou-nascutilor pentru a nu se deochia.

Tonica TV: Ai adus bijuteriile Kabbalah in Romania in urma cu 4 ani. Cum a fost primit conceptul de catre romani?

Thea: Eu fac bijuterii de 16 ani. Am facut pentru prieteni, pentru rude si practic asa au ajuns in Romania. Unii chiar le-au folosit in prezentari de moda. Ele sunt destinate doar acelora care inteleg ca acea bijuterie, prin faptul ca o porti , dincolo de prezenta si frumusetea bijuteriei, lucreaza cu tine. Nu pot spune ca romanii sunt mai receptivi sau nu la acest concept, asta tine de fiecare.

Tonica TV: Ce ar trebui sa faca oamenii care isi doresc sa accesesze Kabbalah?

Thea: Asta tine de vocea interioara. Cand incepi sa cauti ti se deschid usile in jurul tau. Poti auzi oriunde despre Kabbalah si vocea ta interioara sa te trimita sa afli mai multe

Tonica TV: Dintre persoanele publice de la noi, cine poarta bijuteriile Kabbalah?

Thea: Sunt foarte multe persoane publice carora eu le-am facut bijuterii, dar nu o sa le rostesc eu numele. Daca le-as insirui, as promova corpul fizic al bijuteriei Kabbalah  si nu ceea ce inseamna ea de fapt. I-am facut bijuterie Monicai Columbeanu, insa s-a straduit mult sa o merite. Persoanele publice au mare nevoie de protectia bijuteriilor Kabbalah, pentru ca sunt mai expuse. Fata de acestea, mii de oameni isi indreapta energia si daca energia este una negativa, atunci le doboara. Bijuteriile Kabbalah le-au schimbat viata multora dintre ei. Madonna poarta bijuteriile Kabbalah, iar Leonard Cohen are bijuterie facuta chiar de mine.

Tonica TV: Un sfat pentru cititorii Tonica TV:

Thea: Fiecare gand al nostru este ca o samanta pe care o plantam. Noi decidem daca este buna sau rea. Acea samanta va creste si va ajunge copac peste 10 ani. Gandul de astazi se poate intoarce la noi si peste 10 ani. Grav este ca aceste seminte cresc si in curtea copiilor nostri si a nepotilor nostri. Oricat am face curatare spirituala, pana nu ne asumam aceste seminte, vom avea parte de ceea ce am plantat.

Text: Madalina Manole