Balul Hope and Homes for Children 2014

Hope and Homes for Children este o organizatie neguvernamentala care se concentreaza pe inchiderea orfelinatelor pe stil vechi, unde conditiile in care acestia traiesc sunt departe de a le asigura o copilarie normala. HHC doreste sa creeze un sistem de protectie a copiiilor bazat pe conceptul familial, unde copiii sa poata primi atentia si dragostea atat de necesare unei dezvoltari armonioase. Astfel ca in noiembrie anul acesta HHC a organizat prima gala caritabila cu scopul de a strange fonduri pentru acest proiect. La Balul Hope 2014 au participat vedete TV, sportivi, muzicieni, actori, dar si personalitati din zona de business si diplomati.

Din anul 1998, de cand activeaza in Romania, HHC a inchis peste 50 de institutii de tip vechi, unde copiii fara parinti duceau o viata traumatizanta, si a deschis peste 90 de case de tip familial.

 



TONICA: Cum vi se pare proiectul HHC si de ce ati decis sa va implicati?

Dana Savuica: Proiectul lor mi se pare extraordinar, i-am descoperit de curand, nu stiam ca activeaza inca din 1998 in Romania. Au reusit sa scoata peste 25000 de copii din orfelinatele de tip vechi si i-au introdus in case de tip familial, deci fac un lucru extraordinar, unii ar spune chiar imposibil.

Virgil Iantu: Cred ca fiecare dintre cei care au venit aici considera ca ceea ce se intampla cu acest proiect este un lucru firesc, cu care nu trebuie sa ne mandrim, ci trebuie sa il continuam. Trebuie sa ne uitam in jurul nostru, sa incercam sa ne gandim zilnic la ce avem si poate asa observam si ce nu au altii.

Mihai Calin: Este extraordinar sa desfiintezi orfelinatele acelea vechi pe care cei mai in varsta dintre noi le cunoastem macar din imagini.

Thea Haimotitz: Toate evenimentele HHC merita toata atentia, este un exemplu de lucru facut intrun mod perfect. Este o actiune cu inceput, cuprin si incheiere de la care noi cei din Romania avem foarte multe de invatat.

 

TONICA: De ce este bine sa le oferim ajutorul nostru celor din jur?

Virgil Iantu: Pentru ca si noi am fost ajutati de foarte multe ori de-a lungul vietii si este important sa nu uitam.

Mihai Calin: Pentru ca stim ce inseamna sa bati la usi si nimeni sa nu te bage in seama. Si sa ai nevoie de un mic ajutor pentru inceput.

Dana Savuica: In viata mea au existat foarte multe persoane care mi-au influentat destinul in bine si stiu ce inseamna importanta unei maini care este intinsa in ajutor.

 

TONICA: Care sunt cele mai importante lucruri pe care noi, adultii, le putem invata de la copii?

Virgil Iantu: Ei ne reamintesc sa fim sinceri.

Thea Haimovitz: Copiii ne invata pe noi ceea ce noi adultii am uitat, si ne permitem sa ne batem joc. Ce inseamna viata, ce inseamna moralitatea, ce inseamna sa ne jucam, ce inseamna ziua de maine.

Mihai Calin: Cand devenim adulti devenim foarte seriosi si ne luam foarte in serios. Credem ca tot ceea ce spunem si facem este important. Aiurea! De multe ori adultii spun tampenii si fac tampenii.

Dana Savuica: Cel mai important lucru pe care il invatam de la copii este sa avem inima deschisa, sa credem ca totul este posibil si sa iubim!

 

Text: Bianca Badescu