Virgil Iantu: „Vacantele m-au dus in multe locuri pe care nici nu visam sa le vad”

Virgil Iantu, cunoscutul prezentator al concursului de cultura generala „Castiga Romania!”, difuzat de TVR 2, este pasionat calatorii dar si un fin degustator al preparatelor traditionale.

Cand vine vorba despre frumoasele locuri pe care le-a vizitat, atat in timpul vacantelor, cat si in turnee, Virgil Iantu isi aminteste cu placere de New York, Thailanda, Malaezia, Sri Lanka si Vietnam. Despre Europa, prezentatorul spune ca inseamna istorie si cultura, iar apropiat s-a simtit de Spania. Daca ar fi sa recomande un circuit gastronomic, gazda „Castiga Romania!” ne-ar rasfata cu fruncte de mare si ne-ar trimite pe tarmurile Eladei.

„Mie imi plac fructele de mare. O caracatita sau un calamar, ambele excelente in Toremolinos, un jamon in Malaga sau sarmalute in flori de dovleac, in Creta, un loc in care am fost in vara asta,  pentru prima data. Daca stii unde sa mergi, acel loc devine magic. Timpul se opreste in loc si intri intr-o alta lume. Creta e foarte speciala”, ne-a povestit Virgil Iantu. Mai multe despre pasiunea lui Virgil pentru gastronomie si calatorii poti afla din interviul care urmeaza.Am inteles ca esti pasionat de calatorii. Care sunt cele mai frumoase orase ale lumii pe care le-ai vizitat? Ce destinatii ti-ai propus pentru vara aceasta?

Mi-am dorit de mic sa calatoresc si am fost foarte norocos din punctul acesta de vedere. Turneele si mai apoi vacantele m-au dus in multe locuri pe care nici nu visam sa le vad. E greu sa fac o clasificare, am orase preferate ca atmosfera, cum este New York-ul, Sidney-ul, la fel, Japonia este o destinatie deosebita si cu oameni speciali, iar pentru vacante de iarna, Asia iti ofera veri de neuitat. Thailanda, Malaezia, Sri Lanka, Vietnam…  Europa inseamna  istorie, cultura si cel mai apropiat sunt de Spania, Sevilla fiind unul dintre cele mai frumoase orase pe care le-am vazut”, a povestit gazda „Castiga Romania”.

Te-ai intors recent din Spania. Cum a fost calatoria si care au fost cele mai mari atractii?

Sudul Spaniei este cred cea mai frumoasa parte a ei. Orasele cu influentele maure, palatele, cum ar fi Alhambra, de o frumusete coplesitoare, castelele, muzeele, mancarea, vinul, te fac sa iti doresti sa te reintorci. De altfel asta voi face chiar in aceasta vara.

Spuneai intr-un interviu ca esti pasionat de gastronomie. Ce preparate traditionale te-au impresionat? Daca ar fi sa recomanzi un circuit gastronomic si istoric ce ai propune? De ce?

Aici depinde de gusturi. Mie imi plac fructele de mare. O caracatita sau un calamar, ambele excelente in Toremolinos, un jamon in Malaga sau sarmalute in flori de dovleac, in Creta, un loc in care am fost in vara asta,  pentru prima data. Daca stii unde sa mergi, acel loc devine magic. Timpul se opreste in loc si intri intr-o alta lume. Creta e foarte speciala.

Cand vei incepe pregatirile pentru noul sezon „Castiga Romania!” ? Cu ce proiecte ne vei surprinde in aceasta toamna?

Continuam sa ne ocupam si pe perioada vacantei de „Castiga Romania!”. Care se pregateste de sezonul 4. Vor fi editii speciale, asteptam concurenti foarte bine pregatiti, ar din punctul de vedere al productiei, lucram pentru a-i prezenta publicului un format fara cusur. Acest lucru se castiga in timp si necesita multa implicare din partea echipei care pune foarte mult suflet in acest format foarte drag mie si publicului, tot mai numeros si fidel. Le multumesc tuturor si abia astept sa ne revedem in toamna!