Brandul italian John Richmond, acum si in Romania!

JR adv white suitCunoscut in toata lumea pentru designul excentric al colectiilor sale, realizate ca o imbratisare intre moda punk marcata de accente anarhiste si designul elegant al hainelor “made in Italy”, brandul John Richmond este acum prezent si in Romania, prin magazinul multibrand Ego Men`s Fashion Concept.

Colectia John Richmond Spring/Summer 2013, organizata in 3 linii: XS, Denim si John Richmond, este profund marcata de impredictibila si creativa cultura a strazii. Influentele rock se imbina cu stilul sport, dand nastere unei colectii avangardiste, dar extrem de practice. Silueta este geometrica, tiparul se pastreaza curat, liniile sunt bine conturate, lipsesc curbele. La nivel cromatic, atrag atentia contrastul alb-negru – mai ales in tinutele de seara, imprimeurile gen tatuaj, artistice si geometrice, accentele de culoare – in special indigo si fucsia. Jeansii sunt imbogatiti cu aplicatii metalice, iar curelele cu catarame supradimensionate.

La vocatia de designer a lui Richmond se adauga pasiunea pentru rock, un mix observat cu usurinta in creatiile sale. Legatura cu industria muzicala esta stransa, nu putine staruri au purtat piese sub semnatura sa: Madonna, Mick Jagger, Annie Lennox, Britney Spears, Duran Duran, Axl Rose, Bryan Adams, George Michael sau Dita von Teese.

Productia pieselor John Richmond se executa in totalitate in Italia, iar distributia se face in mod eficient in cele mai prestigioase orase: Milano, Napoli, Roma, Paris, Dusseldorf, Praga sau New York.

 

Text: Andreea Popescu