Cacharel, marturia unui stil rafinat

0a0aCACHAREL_Otono_Invierno_01_1024x768_Fashion_Designer_WallpaperJean Bousquet, fondatorul brandului, s-a nascut in Nimes, in 1932. Dupa cursurile de croitorie la un colegiu tehnic isi incepe cariera lucrand ca ucenic-croitor apoi se muta la Paris unde lucreaza ca designer pentru Jean Jourdan, iar doi ani mai tarziu isi deschide propriul atelier unde produce camasi pentru barbati. La varsta de 30 de ani, pune pe picioare un brand construit pe lista de valori a femeii moderne pe care o scoate in evidenta cu fuste si bluze colorate, success care il determina sa isi extinda gama la produse pentru copii, parfumuri si ceasuri.

Creatiile sale sunt usor de purtat, caracterizandu-se printr-un stil proaspat, feminin, rafinat si foarte colorat.

Cacharel este un designer in adevaratul sens al cuvantului, apogeul carierei sale inregistrandu-se in anul 2000, cand unul dintre spectacolele sale de moda a avut un succes fulminant, vanzarile explodand imediat dupa.

Camasile Cacharel au devenit in moda un must-have. Stilul confortabil si usur de purtat si de asortat a devenit emblema Cacharel si piatra de temelie a companiei sale.

In anul 1978, Jean Bousquet lanseaza primul sau parfum ,,Anais Anais” urmat apoi de parfumuri suplimentare pentru femei si barbati.

Cacharel este una dintre casele de moda care introduce conceptul de prêt-a-porter ca o alternative la couture. Brandul castiga notorietate dupa ce unul dintre tricourile firmei de culoare roz apare pe coperta revistei “Elle”.

 

Text: Roxana Baracu