Caderea parului: cauze si remedii

Caderea parului - principala 2Alopecia, asa cum este denumita in termeni medicali caderea parului, este, pana la un anumit punct, un proces natural ce apare in timpul ciclului de crestere a firului de par. Este absolut normal sa cada pe zi aproximativ 100 de fire de par, insa tot ce depaseste aceasta limita devine patologic.Cauzele caderii parului

Pe langa varsta si dezechilibre hormonale, care pot afecta densitatea parului, iata ca si noi suntem responsabili de accelerarea procesului de cadere a parului. Principalul inamic este stresul care, prin acţiunea sa nociva, blocheaza oxigenul si nutrienţii la nivelul foliculului pilos, astfel slabind radacina. Pe locul doi se afla stilul de viaţa, in special alimentaţia dezechilibrata, saraca in vitamine si minerale, care contribuie nu doar la caderea parului, ci si la blocarea procesului sau de regenerare. Pe ultimul loc, dar cu o importanța la fel de mare, se regaseste chiar modul in care il ingrijim. Folosirea produselor de styling in exces, indiferent ca vorbim de spuma de par, fixativ, ondulator sau placa de indreptat, dar si pieptanatul agresiv deterioreaza cuticula si duc la pierderea firelor de par.

Remedii contra caderii paruluiCaderea parului - secundara 2

Din exterior… este important sa ingrijim parul cu produse specifice, destinate tipului sau pentru a nu-i provoca dezechilibre. Daca ne confruntam cu caderea sa, este obligatoriu sa apelam la un sampon care sa stopeze procesul. Samponul anticadere Rephair este ideal in acest context, avand la baza un tratament inovator ce contracareaza caderea si slabirea firului de par si care susţine, totodata, regenerarea sa. In completare, ca o regula de baza in ingrijirea parului, trebuie folosit un balsam din aceeasi gama, recomandarea noastra fiind Balsamul reparator Rephair. Acesta conţine ingrediente active din plante care, pe langa blocarea procesului de cadere, intaresc si stimuleaza radacina, conferind hidratare si elasticitate firului de par. In continuarea tratamentului, pentru activarea circulaţiei, masajul usor al scalpului este esenţial, cu atat mai mult cu cat este facut cu Fiolele anticadere si fortifiere Rephair care vin sa intareasca radacina prin imbunataţirea capacitaţii sale de absorbţie a apei si nutrienților.

Din interior… este important sa ne hidratam organismul prin consumul regulat de apa si sa adoptam o dieta bogata in proteine, acizi grasi esenţiali, zinc, fier si vitaminele A, C si E.

Text: Madalina ManoleAnchor