Carolina Herrera- eleganta si complexitate

0a1abcall2011fPe numele sau intreg, Maria Carolina Josefina Pacanins y Nino, Carolina Herrera s-a nascut la data de 8 ianuarie 1939 in Caracas, Venezuela. Fiind unul dintre cei patru copii ai unei importante familii de proprietary de pamant din Caracas, Carolina avea o adevarata pasiune pentru cai. Pasiunea pentru moda s-a declansat la varsta de 13 ani, cand bunica sa i-a oferit un scaun in primul rand la prezentarea unei colectii a lui Christobal  Balenciaga.

La varsta de 18 ani s-a casatorit cu Guillermo Behrens, un tanar dintr-o prospera familie venezueleana, cu care a avut doua fiice, dar mariajul s-a incheiat dupa mai bine de un deceniu.

Carolina Herrera a incercat sa se identifice prin lux si calitate, incercand sa devina una dintre cele mai bine imbracate femei din lume. In 1980, Herrera a primit o reactie pozitiva in urma unei colectii, ceea ce a determinat-o sa se mute la New  York . In acea perioada, cei mai multi critici de design au crezut ca si ea este doar o alta vedeta care abuzeaza de moda.

Si-a inceput cariera in urma cu 17 ani,  ajungand astazi sa  dea tonul in materie de eleganta. Cele mai apreciate creatii ale sale sunt rochiile elegante de seara si rochiile pentru mirese. In anul 2004, a primit premiul pentru “Cel mai bun Designer pentru Femei al Americii”.

 

“Eleganta nu este o stare de spirit”

 

“ Imi place ideea de eleganta si complexitate, dar daca aceasta este intr-o piesa de imbracaminte sau un parfum, trebuie sa apara ca simplitate”.

In 1988 Herrera decide sa-si extinda domeniul de activitate, lansand primul sau parfum, care ii si poarta numele,”Carolina Herrera”.

Designerul detine in prezent o firma de design international care contine colectiile “212” pentru barbati, “212” pentru femei , o colectie de rochii de mireasa, produse cosmetice si accesorii.

Dupa 20 de ani in industria fashion-ului, in anul 2000, cu o cifra de afaceri  de 250 milioane de dolari deschide primul sau magazin pe Madison Avenue in Manhattan. Despre haine, Carolina Herrera sustine ca “cel mai important lucru la o tinuta este croiala”. “Nu trebuie sa cumperi materiale scumpe daca hainele sunt  bine croite”, iar in materie de culoare designerul opteaza pentru clasicul alb-negru sau maron.

Text: Roxana Baracu