„Casatoria de proba” face sau nu casa de piatra? Aspecte de luat in calcul

Este simplu sa spui „DA” la bine si la greu, dar mariajul nu este o joaca de copii si tot mai putine cupluri reusesc sa-si asume responsabilitatea unui astfel de angajament. Drept dovada, anul trecut, numarul divorturilor a crescut in Romania la 31.527, in urcare cu 15,9% fata de 2015, conform Institutului National de Statistica. Si din acest motiv, „casatoria de proba” a devenit o varianta pentru tot mai multe perechi care spera sa afle daca au sanse sa ramana impreuna o viata. Care sunt insa avantajele si dezavantajele?

Dana Savuica: „Multe femei se tem sa discute despre problemele din viata intima

In urma cu 20, 30 de ani, oamenii faceau pasul spre casatorie mult mai repede, fara sa se gandeasca prea mult la cat sunt de compatibili, spre deosebire de astazi, cand multe cupluri prefera sa se cunoasca mai bine inainte sa intemeieze o familie. Casatoria de proba sau concubinajul a devenit o varianta comoda de convietuire, care include si anumite obligatii, dar fara presiunea unui act oficial.Ce spera femeile, ce vor barbatii

Studii facute recent in Marea Britanie au stabilit ca, de regula, femeile accepta sa locuiasca impreuna cu iubitul lor sperand ca urmatorul pas va fi cererea in casatorie. Barbatii sunt mult mai practici, alegand varianta locuitului impreuna mai ales din considerente economice: cheltuielile se impart, la fel si activitatile casnice.

Nu este genul tau, dar te atrage? Ce sanse aveti sa rezistati impreuna

Partea mai putin buna, spun psihologii, este ca multe femei asteapta o cerere in casatorie care nu mai vine, din moment ce partenerul primeste tot ceea ce isi doreste si fara ca totul sa devina oficial.

Pentru sexul puternic apare o problema importanta in privinta casatoriei de proba: unii barbati se simt obligati sa se mute impreuna cu partenera, iar dupa un timp au impresia ca sunt prinsi intr-o cursa care impune ca pas urmator mariajul.

Cum schimba actul relatia

Casatoria de proba este perceputa ca modalitatea perfecta de a verifica masura in care partenerii sunt dispusi sa faca compromisuri si sa depuna eforturi ca sa ramana impreuna. Si chiar daca acest lucru este real, la fel de adevarat este ca unele cupluri renunta la perspectiva unei vieti petrecute impreuna odata cu aparitia celor mai mici dificultati.

Expertii britanici au ajuns la concluzia ca partenerii casatoriti renunta mai greu la relatie si sunt dispusi sa lase mai mult de la ei pentru a-si salva casnicia, decat cei care au pornit la drum cu ideea ca daca „testul” da gres, casatoria oricum este de proba.

Aspecte care trebuie luate in calcul

  • daca aspectul financiar este cel mai puternic motiv pentru care va mutati impreuna, atunci mai bine renuntati la idee. Poate ca problema banilor se va rezolva partial, dar asta nu va compensa restul dificultatilor;
  • in timpul casatoriei de proba imparti locuinta mai degraba cu un coleg de apartament, decat cu un sot. Trebuie sa intelegi ca desi situatia pare identica, lucrurile se aseamana doar pe alocuri cu un mariaj real;
  • daca vreti sa fiti siguri pe bunurile care va vor reveni in cazul unei despartiri, exista posibilitatea incheierii unei conventii civile care sa ateste caracterul de bun comun al achizitiilor facute. Poate ca este un gand meschin atunci cand vorbim despre iubire, dar tine cont de aceste aspect de care te poti lovi cand ti-e lumea mai draga.

Text: Oana Baltoc

Farmacistii Catena recomanda Virilmax pentru imbunatatirea erectiei si a performantelor sexuale, fara riscul efectelor secundare. Mai multe detalii despre produs gasiti AICI!