Nu este genul tau, dar te atrage? Ce sanse aveti sa rezistati impreuna

Uneori se intampla sa ne indragostim de persoane care sunt cu totul diferite de noi si care ne fac sa ne intrebam, firesc, oare cum a reusit omul in cauza sa ne cucereasca. Acest lucru nu este tocmai intamplator si are o explicatie extrem de interesanta.Modelele din mintea noastra vs realitate

In viata, fiecare opereaza cu modele teoretice inainte de a actiona. Suntem surprinsi de faptul ca ne abatem adeseori de la modelul creat de mintea noastra si ne atrag persoane care nu corespund tiparului nostru mental. Explicatia este simpla: vrem sa ne testam puterea de seductie, vrem sa vedem daca persoana nou aparuta nu cumva este mai inspirata sau mai interesanta decat cea propusa de mentalul nostru. Iar de multe ori genul nostru nu este cine credem noi ca este, fiind o persoana total diferita de plasmuirea mintii.

Ce este, de fapt, infidelitatea? Raspunsurile te vor soca!

Atractia pentru o persoana care nu este genul nostru vine din faptul ca reusim sa gasim in ea pe acel cineva care ne poate implini nevoile, o persoana langa care si prin care putem trai si experimenta lucruri ce ne starnesc curiozitatea. Cautam persoanele care ne sunt complementare, care au ceea ce noi nu avem: vrem pe cineva puternic, daca noi suntem slabi, pe cineva curajos, daca noi nu suntem etc. Cat de plictisitor ar fi sa traim mereu cu noi insine, sa stim mereu la ce sa ne asteptam, sa nu apara nimic nou, misterul sa nu existe!

Ajungem sa fim atrasi de o persoana pe care in mod normal nu ne-am propune sa o cunoastem mai bine si atunci cand aceasta capata acea aura de „fruct interzis”, cand ne intriga si devenim interesati sa descoperim mai multe despre ea.

Avantaje si dezavantaje

Contrariile se atrag, dupa cum se spune, insa trebuie sa ne gandim ce fel de relatie vrem sa construim, de scurta sau de lunga durata, pentru ca aici poate aparea problema. Daca vrem sa avem o relatie de lunga durata, trebuie sa identificam si anumite trasaturi care se apropie de genul nostru, caci avem mare nevoie de acest lucru.

Importanta gesturilor de afectiune in cuplu

O familie nu poate convietui in pace alaturi de copii, daca un partener este econom si gospodar, iar celalalt este opusul lui, risipitor si boem.

Uneori, fara sa ne dam seama, preferintele noastre se schimba. Alteori, experientele trecute ne fac sa cautam instinctiv ceva nou. Acest lucru nu este insa neaparat rau. Daca ne fixam pe un anumit gen de persoana, ne limitam si s-ar putea sa pierdem o multime de oportunitati frumoase. Pe de alta parte, s-ar putea ca „genul nostru“ sa nu fie exact ceea ce ne trebuie si sa fie nevoie sa iesim din zona noastra de confort pentru a gasi persoana care ni se potriveste cu adevarat. In plus, intalnirea cu o persoana diferita ne poate ajuta sa ne deschidem mintea si sa privim lumea si din alte perspective.

Poate functiona relatia cu o persoana diferita?

Daca intr-adevar am gasit o persoana diferita de ceea ce suntem obisnuiti sa avem alaturi de noi, apare prima intrebare: exista sansa de a ajunge la un anumit nivel de compatibilitate? Acest lucru nu este simplu si nu se rezolva de la sine. Pe masura ce relatia inainteaza, cei doi parteneri ajung sa negocieze si sa-si creeze compatibilitatea, daca ambii au dorinta de a coopera si de a-si nuanta si atenua pretentiile.

Dana Savuica: „Multe femei se tem sa discute despre problemele din viata intima“

Daca ambii parteneri doresc sa construiasca ceva impreuna si se simt in siguranta, vor reusi. Este important sa sesizezi ce-l multumeste sau il nemultumeste pe celalalt si sa actionezi in consecinta, maximizand satisfactiile si reducand nemultumirile. Practic, cu orice persoana, fie ca este sau ca nu este genul nostru, avem de parcurs acest drum, al nivelarii asperitatilor unei relatii. Numai ca in cazul unei persoane atat de diferite de noi, drumul va fi mult mai anevoios.

Farmacistii Catena recomanda 4Femina, un supliment alimentar cu actiune multipla, eficient in combaterea scaderii libidoului, dar si in reducerea gradului de retentie a apei in organism. Amelioreaza efectele negative ale surplusului de greutate si protejeaza ficatul. Mai multe detalii despre produs gasiti AICI!

Text: Bianca Badescu