Cat castiga actorii din Game of Thrones

Protagonistii serialului de succes „Urzeala Tronurilor/Game of Thrones“ ar putea fi cel mai bine platiti actori din istoria televiziunii, potrivit unor surse din presa internationala, care au dezvaluit sumele primite de staruri pentru fiecare episod al sezonului 7.

Daca contractele pe sezonul 8 sunt in derulare si, implicit, confidentiale, jurnalistii de la publicatia britanica variety au reusit sa afle cati bani au incasat actorii tai preferati pentru cele 7 episoade din sezonul 7.Cine castiga mai mult si de ce

 

Astfel, Kit Harington, actorul care-l interpreteaza pe Jon Snow, alaturi de Emilia Clarke (Daenaerys Targaryen), Lena Headey (Cersei Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister) si Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) au incasat fiecare aproape 450.000 de euro pentru fiecare episod. Asta inseamna peste 3.000.000 de euro pentru sezonul 7.

Partenerii lor de ecran Sophie Turner (Sansa Stark), Maisie Williams (Arya Stark) si Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) au castigat fiecare pentru fiecare episod peste 150.000 de euro. Asta inseamna ca fiecare a incasat peste un milion de euro pentru sezonul 7.

Alte surse sustin insa ca doar salariul lui Kit Harington si al Emiliei Clarke a fost pentru sezonul 7 de peste 1 milion de euro pentru fiecare episod.

Intr-un interviu acordat publicatiei Harpers Bazaar, Sophie Turner a confirmat decalajul de remuneratie, afirmand ca egalitatea salariala este o chestiune discreta pentru producatorii ”Game of Thrones”.

”Kit a castigat mai mult decat mine, este adevarat, dar a avut mult mai multe aparitii in scenariu. In plus, in ultimul sezon, el a avut aproximativ 70 de filmari pe timp de noapte, in timp ce eu am avut  mult mai putine. Pana la urma mi se pare corect.”, a adaugat Sophie Turner.

Fanii asteapta cu interes urmatorul episode, mai ales ca sezonul 8 este si ultimul din toata legenda Game of Thrones.

Text: Bogdan Daradan

Sursa: variety.com

Sursa foto: instagram