Catena, sponsor principal al Festivalului International de Teatru „Scena ca o strada”

Zilele acestea are loc, la Resita, Festivalul International de Teatru „Scena ca o strada”, ajuns la cea de-a IV-a editie, eveniment cultural considerat a fi, prin amploare si valoare, cel mai important al anului. Festivalul este gazduit de Teatrul de Vest, Catena fiind sponsor principal, dar si de traditie, al acestui veritabil maraton cultural initiat si organizat de directorul artistic al teatrului, actorul Dan Mirea. Festivalul si-a deschis portile pe 25 februarie cu spectacolul inaugural „Iaacovi si Leidental” de Hanoch Levin, in regia artistica a Mihaelei Lichiardopol, pe scena Teatrului de Vest.Maratonul reprezentatiilor de calitate

Actorul Marcel Iures a jucat luni, 26 februarie, in spectacolul Teatrului Act Bucuresti, „Absolut!”, dupa Ivan Turbinca, de Ion Creanga (regia Alexandru Dabija) iar pana pe 4 martie, inclusiv, vor urma reprezentatii sustinute de Teatrul „Regina Maria” din Oradea, cu „Scripcarul pe acoperis” de Joseph Stein (regia Korcsmáros György), de Teatrul „Traian Grozavescu” Lugoj, cu „Haide, ucide-ma dragoste”’ de Aziz Nesin (regia Maria Voronca), de Teatrul „Ariel” Targu Mures, cu „Hees” de Alina Nelega (regia Gavril Cadariu), de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, cu „De veghe la Taj Mahal” de Rajiv Joseph (regia Radu-Alexandru Nica) etc. Spectacolele se joaca la Casa de Cultura a Sindicatelor Resita, la Palatul Cultural si la Teatrul de Vest. De asemenea, concertul extraordinar „With love for women”, cu Dean Bowman (SUA) si Bane Gluvacov Tubacin Band (Serbia), va avea loc pe 1 martie.

Organizatorii Festivalului sunt Asociatia Multiculturala Visions of Dreams Romania si Teatrul de Vest Resita, cu sprijinul Primariei, Consiliului Local Resita, Consiliului Judetean Caras-Severin si Asociatiei Culturale Resita Romana.