Catena sustine organizatia Salvati Copiii Romania

Catena sustine organizatia Salvati Copiii RomaniaCea de-a XIV-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun, un eveniment ce reuneste, inca din 2001, oameni de afaceri, personalitati ale vietii cultural-artistice si persoane publice in scopul strangerii de fonduri pentru sustinerea proiectelor organizatiei SalvatiCopiii, va avea loc anul acesta pe data de 4 decembrie.

Cu o zi inainte de aniversarea Zilei Internationale a Drepturilor Copilului a a vut loc Conferinta de Presa ocazionata de cea de-a XIV-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun.

 Catena, sponsor Platinum

Ca in fiecare an, si la gala de anul acesta va avea loc o licitatie a brazilor de Craciun, creati special pentru acest eveniment, de designeri vestimentari sau de artisti plastici. Invitatii editiei 2014 sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Serban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, DIZAINAR, Carmen Ormenisan, Anca Fetcu (Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Irina Pogonaru (Photoliu), Irina Neacsu, Andreea Badala (Murmur), Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana, Zenya Atelier, Hamid Nicola Katrib, Lorena Tricasi Silvia Suotean, MATIUS. Catena este sponsor Platinum al Festivalului Brazilor de Craciun 2014, dar si al programelor de educatie derulate de organizatia Salvati Copiii.

Lansarea are loc intr-un context special: vom aniversa  Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, ce marcheaza un sfert de secol de la semnarea Conventiei cu privire la drepturile copilului in Adunarea Natiunilor Unite, si care mentioneaza clar ca statul este dator sa asigure gratuitatea si obligativitatea cel putin a invatamantului primar, dar si sa ia masuri care sa sprijine accesul la invatamant secundar general sau profesional. Masura in care statul se achita de aceasta responsabilitate este data de statisticile alarmante privind accesul copiilor romani la educatie.” – a spus Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv al organizatiei la conferinta de presa la care a participat si Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup.

Catena sustine organizatia Salvati Copiii Romania„Strangerea de fonduri poate lua forme diverse, de la atragerea de donatii majore, la lansarea unei provocari pe retelele de socializare. Pentru noi, Festivalul Brazilor s-a dovedit cea mai eleganta, coerenta si eficienta metoda de finantare a programelor de integrare scolara si, gratie acestei gale anuale, am reusit sa schimbam destine si paradigme educationale”, a declarat Presedintele Salvati Copiii Romania, Andi Moisescu.

De-a lungul celor 13 editii ale galei, organizatia Salvati Copiii a strans aproximativ 3 milioane de euro, bani utilizati pentru sustinerea programelor A doua sansa, Scoala dupa Scoala si Gradinite Estivale, iar rezultatele au fost spectaculoase.

Anul trecut, creatia Doinei Levintza, Brad pentru Romania, a fost licitata si achizitionata de Anca Vlad, Presedinte Fildas Grup, iar bradul intitulat Crisalida de aer, creat de designerul Wilhelmina Arz, de catre Otilia Ostrotki, in numele Agentiei de Publicitate Tonica. Imaginile de la evenimentul de anul acesta pot fi urmarite accesand site-ul Sensotv.ro.

 

Text: Madalina Manole