Cauzele caderii parului la femei

fata-pieptenPentru orice femeie, podoaba capilara este deosebit de importanta. Investim timp si bani pentru ingrijirea si aranjarea ei, dar mai ales pentru mentinerea sanatatii acesteia.

Cauzele caderii parului pot fi multiple, de la alimentatia dezechilibrata pana la utilizarea unor produse de ingrijire nepotrivite tipului de par. Oamenii se nasc cu un numar definit de foliculi pilosi si nu exista o modalitate de crestere a acestui numar. Scalpul unei persoane contine, in general, 100.000-150.000 de fire de par, din care 85% se afla intr-un proces permanent de crestere. Din fiecare folicul creste un fir de par complet nou, de aproximativ 20 de ori in timpul unei vieti. Firul de par este compus din keratina si apa si este hranit de vasele de sange aflate la baza folicului.Procesul de crestere si de cadere a parului este constituit din 4 etape:

Faza anagena (de crestere): este produs pigmentul , dureaza intre 2-7 ani si determina lungimea parului.

Faza catagena (de tranzitie): dureaza aproximativ 10 zile, perioada in care foliculul se micsoreaza cu pana la 1/6 din lungimea sa normala, iar baza firului se deplaseaza spre exterior, la suprafata pielii.

Faza telogena (de repaus): dureaza in jur de 3 luni, etapa in care aprox 10-15% din par se afla in faza de odihna. Firul ramane atasat foliculului, insa nu mai creste.

Faza exogena: caderea firelor de par aflate in etapa de repaus, faza care face parte din procesul normal de reinnoire a parului. Aproximativ 50-100 de fire de par cad zilnic. Daca parul intra in faza de repaus prea devreme, poate provoca subtierea si caderea excesiva a acestuia.

Cauzele caderii parului

Cea mai frecventa cauza de pierdere a parului este reprezentata de tulburarile hormonale. Acestea pot aparea la orice varsta, insa, de obicei, apar in perioada de menopauza, in timpul sarcinii sau dupa nastere (scade nivelul estrogenilor). O alta cauza a caderii parului poate fi si alimentatia dezechilibrata. Subnutritia, in special deficientele de proteine, de aminoacizi sau de vitamine si minerale (ex. fier, zinc) pot duce la rarirea parului pe intreaga suprafata a capului. Alte cauze pot fi: factorii ereditari, inaintarea in varsta, administrarea de medicamente sau stresul cotidian. Aceasta problema sociala afecteaza aproximativ 30% din femei prin pierderile difuze ale parului.

Solutii pentru un par sanatos si puternic

Pentru a avea un par sanatos, stralucitor si puternic se recomanda utilizarea produselor special create pentru mentinerea sanatatii parului si a scalpului. O solutie o reprezinta gama PARUSAN, care actioneaza impotriva caderii parului la femei! Cele doua produse – PARUSAN Sampon stimulator si PARUSAN Tonic energizantcontin nutrienti care asigura in mod tintit aprovizionarea cu substante nutritive la nivelul scalpului si al radacinii firului de par. Pe langa ingredientele de calitate superioara (biotina, L-arginina, vitamine E), ambele produse contin substanta activa AnaGainTM, un extract special conceput care reduce caderea parului, accelereaza faza de crestere a acestuia si stimuleaza circulatia la nivelul scalpului. Pentru rezultate optime, se recomanda utilizarea ambelor produse PARUSAN.