Ce alegi: un job de-o viata sau jobul vietii tale?

serviciuFemeia de azi traieste in era vitezei, intr-o era in care trebuie sa fie mama, sotie, prietena, fiica si, nu in ultimul rand,… femeie de cariera. Schimbarile care intervin in jurul nostru modifica deopotriva perceptiile iar in ultimul timp, ea, femeia, indrazneste sa riste, sa faca ceea ce ii place, alege sa munceasca nu doar pentru a fi independenta din punct de vedere financiar, ci pentru ca isi doreste mai mult, vrea sa fie satisfacuta de ceea ce face, ravneste la jobul visat, vrea sa se autodepaseasca.

Nimic gresit aici! Lupta pentru jobul vietii in care sa gasesti placere si motivatie in fiecare zi tine de curaj si de noi perspective.


  • Croieste-ti propriul drum!

Daca privim la mamele noastre, este imposibil sa nu realizam faptul ca ele schimba maximum doua locuri de munca pana ies la pensie si cateodata nici pe acelea. Astazi insa o poti lua de la capat cu singura conditie sa fii constienta inca de la inceput  de riscul pe care ti-l asumi. A te perfectiona continuu nu este decat o dovada de maturizare, iar dorinta de a face ceea ce iti doresti cu adevarat poate conduce catre succes. Daca, inainte, longevitatea intr-o companie era privita ca o dovada a devotamentului unui angajat, astazi experienta acumulata ca urmare a mai multor joburi avute a devenit mult mai apreciata. Asadar, ceea ce ar fi putut parea un lucru instabil ieri, astazi a devenit o conceptie invechita, un semnal in ceea ce priveste faptul ca femeile pot avea o atitudine de invingatoare.

  • Indrazneste sa visezi!

Trebuie sa iti doresti mai mult decat un simplu job, sa ai curajul sa experimentezi ceea ce visezi, astfel incat sa poti spune ca ai facut in viata ceea ce ti-a placut mai mult si mai mult. Nu te speria de eventualele obstacole care iti pot aparea in cale, orice ar fi nu trebuie sa renunti, trebuie sa te ghidezi dupa propriile reguli si sa nu te lasi influentata de parerile persoanelor din jurul tau. Tu stii ce este mai bine pentru tine, ce iti aduce fericirea in plan profesional. Situatia trebuie bine cantarita, nu exista certitudinea ca, daca iti vei alege un job intr-un alt domeniu, de exemplu, vei excela, insa trebuie sa fii convinsa de alegerile facute, sa ai puterea sa te sacrifici, sa te exploatezi din punct de vedere profesional.

  • Munceste cu placere!

Cea mai mare parte a timpului o petreci in cadrul profesional, iar daca nu iti place ceea ce faci, mersul zi de zi la serviciu ar putea deveni un adevarat chin. Nu e greu sa iti dai seama ca jobul pe care-l ai in prezent nu te satisface din varii motive, asa ca acorda-ti cateva clipe si gandeste-te cum ar fi sa porti pentru tot restul vietii aceasta povara. Dimineti in care pur si simplu sa nu-ti vina sa te ridici din pat, nopti in care gandul unei noi zile de munca sa nu te lasa sa te odihnesti… Astfel de lucruri iti vor afecta viata personala, cea de familie. Asa ca nu te lasa doborata de asemenea sentimente si renunta la ideea ca muncesti doar ca sa traiesti. Nu trebuie sa renunti, trebuie sa perseverezi, sa cauti pana vei ajunge sa muncesti cu placere, pentru ca vei sti cu siguranta atunci cand ai gasit jobul ideal, cel care, oricat de solicitant ar fi, nu te oboseste, nu te plictiseste, din contra, te motiveaza.  Nu te da batuta, intr-un final vei reusi!

Text: Ruxandra Raica