Ce cred Corina, Andreea Marin, Cristina Cioran si Ela Craciun despre silueta ideala si cum se mentin in forma?

Intr-o lume in care s-a pus dintotdeauna pret pe aspectul fizic si in care s-a impus un standard de frumusete greu de atins de cele mai multe femei, reflectat in masurile 90-60-90, am intrebat cateva dintre vedetele autohtone ce parere au despre idealul feminin de frumusete.

Interpreta Corina, vedeta de televiziune Andreea Marin, prezentatoarea Antena 3 Ela Craciun si actrita Cristina Cioran ne-au marturisit si cum reusesc sa se mentina in forma, fara ca ceea ce fac in acest sens sa devina o corvoada si daca, din punctul lor de vedere, este nevoie de mai mult decat de o dieta echilibrata si de sport pentru a fi multumita de ceea ce vezi in oglinda, dupa o anumita varsta.

In opinia actritei Cristinei Cioran, femeia intalnita pe strada este idealul de frumusete. „Trebuie sa fie curata, aranjata. Ajung fetele sa se chinuie ca sa fie acel ideal de frumusete si nu are sens, pentru ca viata nu este asa.‟„Nu caut sa fiu perfecta din punct de vedere fizic‟

La randul ei, Andreea Marin nu s-a incadrat niciodata in aceste masuri, dupa cum ne-a marturisit: „Nu cred ca e o mare suferinta din acest punct de vedere. Se poate si fara. Eu nu caut sa fiu perfecta din punct de vedere fizic, ci sa ma simt bine in pielea mea. Sa am un numar de kilograme care sa-mi permita sa ma misc usor, sa am un tonus bun.‟

Ritualurile de frumusete ale campioanelor

Pentru Corina, „o femeie cu forme a fost intodeauna o femeie foarte frumoasa. Cea mai importanta este atitudinea‟.

Si prezentatoarea Antena 3, Ela Craciun, a renutat sa se mai raporteze la masurile ideale impuse de industria modei: „Uite-ma, eu nu am 90-60-90. (…) Am invatat sa ma uit in oglinda, sa ma iubesc asa cum sunt.‟ In plus, Ela este convisa ca tot ceea ce faci pentru a arata cat mai bine ajunge sa fie o corvoada atunci cand din start ti-ai pus un standard foarte inalt.

Corina mizeaza pe sport si alimentatie echilibrata

Andreea Marin este convinsa ca cel care spune ca este usor sa te mentii in forma, minte sau are prea mult timp liber la dispozitie. Tocmai de aceea, ea a inteles ca trebuie sa-si faca loc in programul incarcat si pentru intretinerea fizica: „Ma scol dimineata cu o jumatate de ora mai devreme si ma culc cu jumatate de ora mai devreme ca sa pot sa fac ceva si pentru mine.‟ De asemenea, dupa o anumite varsta, Andreea considera ca anumite creme, eventual un masaj facial, ca si cel corporal, devin necesare pentru intretinerea de zi cu zi. O mare adepta a sportului, Corina este constienta insa ca nici macar „sportul nu este suficient in lipsa unei alimentatii corespunzatoare‟.

Nu in ultimul rand, Ela Craciun este de acord cu orice procedura de infrumusetare, chirurgicala sau nechirurgicala, cu conditia sa ne-o asumam si sa o facem pentru binele nostru.

Text: Oana Baltoc