Ce mesaje să trimiți femeilor din viața ta, astăzi

Astăzi este Ziua Internațională a Femeii. Pe 8 martie, în întreaga lume se serbează curajul și puterea femeilor. Această sărbătoare s-a celebrat pentru prima dată, pe 28 februarie 1909, în Statele Unite ale Americii.

Ea a apărut pe fondul mișcărilor sociale legate de muncă, la începutul secolului al XX-lea. Ziua a fost desemnată de Partidul Socialist, în amintirea grevei muncitoarelor din industria textilă, din New York, în 1908.

În anul 1910, Internaţionala Socialistă reunită la Copenhaga a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii, fără a stabili însă o dată anume. Astfel, pe 19 martie 1911, Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită inclusiv în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia.

“Sărbătorirea” acestei zile a fost marcată prin manifestații, în cadrul cărora s-au cerut: dreptul la locul de muncă, dreptul la formarea profesională, să se pună capăt discriminării la locul de muncă, s-au cerut dreptul de vot şi dreptul de a ocupa o funcţie publică, pentru femei.De când se sărbătorește 8 martie?

Organizaţia Naţiunilor Unite a sărbătorit, pentru prima dată, Ziua Internaţională a Femeii la data de 8 martie, cu prilejul Anului Internaţional al Femeii, în 1975.

Punctul de plecare pentru o strategie pe termen lung privind drepturile femeii şi pentru ca fiecare femeie să îşi atingă adevăratul potenţial îl constituie Declaraţia de la Beijing şi Platforma de acţiune, o foaie de parcurs istoric, semnată de 189 de state, în cadrul Conferinţei mondiale a ONU privind femeile, organizată la Beijing în septembrie 1995.

Deși sărbătorirea acestei zile de face de zeci de ani la noi sub numele de “Ziua Mamei”, în România, abia pe 7 martie 2016 a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii şi 19 noiembrie – Ziua bărbatului, scriu Agerpres și ȘtirileProTV.

 

Mesaje cu urări pe care să le transmiți pe 8 martie mamei sau prietenei tale

„Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani, draga mea!”

„Fără femei, omenirea nu poate exista. Ele dau viaţă, stabilitate şi dragoste. Iar tu, iubita mea, eşti mai mult decât atât. Eşi lumina care îmi călăuzeşte calea în tot ceea ce fac. La mulţi ani, de 8 martie, de ziua ta!”

„Pentru ziua ta, mămico, îţi trimit un ghiocel. Cât de mic îl vezi, cuprinde toată primavară-n el. La mulţi ani de 8 martie!”

„Dragă mamă, de ziua mămicilor eu îţi urez multă sănătate şi să te bucuri de toţi cei ce te înconjoară! La mulţi ani!”

„O rază de soare, o floare, o pată de verdeaţă şi dragostea mea necondiţionată, La mulţi ani, de Ziua Femeii, iubita mea!”

Pentru un plus de strălucire – alege gama Progression HD, de la Rilastil

„Poate că pentru lume tu eşti numai o persoană, dar pentru anumite persoane tu eşti întreaga lume! La mulţi ani!”

„Din suflet îţi dăruiesc, ca în fiecare an, firavul mărţişor şi odată cu el toată dragostea ce ţi-o port. Te iubesc! La mulţi ani!”

„Dacă ţi-aş trimite 1.000 de flori, tot nu ar fi suficient să întruchipez frumuseţea, candoarea şi blândeţea ta. La mulți ani, femeie minunată!”

„O femeie îi cunoaşte chipul bărbatului pe care îl iubeşte precum marinarul cunoaşte marea”. – Honore de Balzac

„Îţi doresc ca aceste zile de primăvară şi răsăritul soarelui să-ţi aducă peste zi împlinirea visurilor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… la mulți ani!”

„De 8 Martie senin, într-un cadru anonim, primăvara a sosit în al iernii asfinţit. La mulţi ani, draga mea!”

„De 8 martie îţi urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Azi, de 8 martie, fii un fluture colorat, care zboară zglobiu, şi se aşază pe minunatele flori ale primăverii. La mulţi ani, primăvară pură şi frumoasă!”

„De ziua ta… Ce aş putea să-ţi doresc mai mult decât să ai în suflet veşnic primăvară?”

„Ani frumoşi să-ţi vână-n cale! Sănătate şi… parale!”

„La mulţi ani pentru o femeie de nota 10! Să nu te schimbi niciodată!”

„O primăvară caldă, dragoste nebună, lumină în suflet şi în priviri. La mulți ani de 8 martie!”

„De 8 martie îţi urăm o primăvară frumoasă, cu soare, fericire şi toată dragostea noastră prinsă într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Astăzi este 8 martie, Ziua Femeii, Ziua Mamei. Tu eşti ambele, iar dragostea ce ţi-o port nu poate fi redată în câteva cuvinte. Îţi mulţumesc că exişti, că faci ca fiecare zi a familiei noastre să fie minunată. La mulţi ani, femeie!”

„Închin paharul pentru noi Femeile! pentru bărbaţii care ne au, pentru nenorociţii care ne-au avut şi pentru cei care vor avea norocul să ne cunoască! Pentru toate femeile frumoase pe care vreau să le văd fericite!”

La ieșeala cu fetele de diseară, folosește gama minune pentru un machiaj de invidiat – Rilastil Maquillage

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik