Ce produse de frumusețe să folosești în funcție de grupa ta sanguină?

Produsele de îngrijire corporală și de frumusețe sunt indispensabile în viața oricărei femei, indiferent de vârstă, statut social sau profesie. Dar cercetătorii britanici au descoperit recent că există niște legături între grupa sanguină, RH-ul sângelui și ce produse ar trebui folosite pentru pielea ta.
Pentru femeile care au grupa sanguină O1

Experții în grupele de sânge consideră că persoanele care au această grupă de sânge adoră consumul de carne și alte alimente bogate în proteine.

În comparație cu persoanele cu alte tipuri de sânge, pielea la o persoană cu grupa O1 este mai probabil să fie de tipul ten uscat. Prin urmare, pentru persoanele cu tip de sânge O1, somnul este extrem de important pentru hidratare.

Capacitatea pielii de a se reface este maximă între 2 – 3 dimineața și 1 – 2 după-amiaza. Prin urmare, chiar dacă slujba ta poate avea task-uri care să te aglomereze, profesioniștii de piele recomandă în continuare ca, dacă ai tipul sângelui O1, trebuie să te duci la somn înainte de ora 2:00 am cel puțin. În plus, este necesar un program cu 8 ore de somn și astfel nu vei avea prea multe probleme cu pielea.

Evită să folosești substanțe de curățare de tip spumant: soluțiile de curățare care fac spumă nu sunt pentru toată lumea. La femeile cu grupa de sânge O1, pielea eliberează deja mult ulei și transpirație, iar utilizarea unui produs de curățare pe bază de spumă va face ca pielea să se usuce într-un ritm alert. Pe cât posibil, alege o loțiune de curățare mai ușoară sau un produs de curățare tip gel.

Pentru femeile care au grupa sanguină A2

Pentru o persoană cu sânge de tip A2, cele mai importante alimente pentru menținerea echilibrului nutrițional sunt cerealele. Compoziția corpului acelor femei arată că au nevoie de mai mult amidon și zahăr în comparație cu alte tipuri de sânge.

Practic trebuie doar să mănânci cele mai de bază alimente pentru a menține un standard decent de sănătate. Nu se recomandă excesul de carne, deoarece capacitatea de a absorbi grăsimile este cu mult inferioară celor cu alte tipuri de sânge.

„O mulțime de legume, puțină carne”, îți va permite să păstrezi pielea într-o stare bună. Nu transpiri foarte mult, nici măcar vara, nici nu ai probleme cu lucitul pielii. E important să folosești produse de întreținere naturale pentru ten sensibil.

Altfel spus se recomandă folosirea de produse bazate pe ulei de măsline. Uleiul de măsline este genul de ulei de bază utilizat la machiaj. Uleiurile de măsline presate la rece au vitamine solubile în mod natural pentru a hrăni pielea unei persoane cu grupa de sânge de tip A2. Se recomandă uleiurile de măsline rafinate. Acest tip de ulei de măsline va oferi celulelor pielii tale un acid gras unic, făcând pielea să pară mai netedă și mai suplă.

Specialiștii în probleme de piele sugerează că, dacă ești o persoană cu sânge de tip A2, trebuie să acorzi o atenție deosebită culorii fondului de ten. Se recomandă alegerea unui fond de ten ușor. Straturile grele de blush pot înfunda porii, inhibând capacitatea pielii de a respira liber.

Pentru femeile care au grupa sanguină B3

Experții spun că oamenii care au grupa de sânge B3 provin din strămoșii nomazi din regiunile muntoase. Astfel, femeile cu sânge de tip B pot absorbi și ingera mai bine mai multe tipuri de alimente în comparație cu alte tipuri de sânge. Capacitatea lor digestivă este în general mai bună decât a celorlate posesoare a celor 3 tipuri de sânge.

Cuticula pielii este mai subțire, astfel încât starea pielii se schimbă ca stările de spirit. Pielea este de tipul sensibil: cea mai mică schimbare, cum ar fi atingerea blândă a unei foi de hârtie, poate provoca iritații.

Prin urmare, atunci când vorbim de îngrijirea pielii, trebuie știut că femeile care au grupa sanguină B3, au o piele care produce mai mult sebuum. Experții recomandă să utilizezi un demachiant ușor acid. În primul rând, utilizarea acestui tip de produs de curățare va oferi o piele mai clară, întinerită, eliminând murdăria din pori.

În al doilea rând, pH-ul pielii de pe fața unei femei cu grupa de sânge B este între 4,8 și 5,6, deja ușor acid. Folosirea unui produs de curățare similar cu pH-ul pielii  pentru a curăța și purifica va oferi un rezultat mai clar, mai fresh.

Nu se recomandă folosirea de săpunuri parfumate pentru a spăla fața pentru că au o structură grasă. Alege produse exfoliante de tip Scrubs și asta va face pielea fină și mai netedă, oferindu-i strălucire. Se recomandă să nu alegi scrubs cu mărgele exfoliante prea grosiere, deoarece  acestea ar putea deteriora celulele pielii, provocând formarea liniilor fine.

Pentru femeile care au grupa sanguină AB4

Tipul de sânge AB4 este cel mai recent descoperit/clasificat dintre cele patru tipuri de sânge. Dacă ai  grupa AB4, asta înseamnă o  capacitate mai bună de adaptare. Capacitatea sângelui AB4 de a se proteja de soare este relativ bună. Datorită tendinței femeilor cu grupa de sânge AB4 de maturizare precoce, rata de îmbătrânire a pielii poate apărea și mai repede.

La grupa de sânge AB4 fluxul de sânge nu este prea bun, astfel încât probabilitatea apariției anemiei sau a altor afecțiuni este mare. Conform analizei experților, datorită maturității precoce a pielii, este important să ai grijă când alegi apa pentru a spăla fața.

Apa de la robinet tinde să fie puternic clorificată și, în afară de faptul că îi lipsesc minerale benefice, conține, de asemenea, o mulțime de impurități, determinând și mai ușor îmbătrânirea pielii.

Apa minerală de izvor este cea mai bună alegere, dar utilizarea apei minerale de izvor în fiecare zi pentru a spăla fața nu este prea realistă. Așadar, dacă ești  o persoană cu grupa de sânge de tip AB4, înainte de a spăla  fața cu apă de la robinet e bine să o fierbi înainte.

În plus, atunci când apa este la o temperatură de aproximativ 42 de grade Celsius, se poate folosi, pentru că are o temperatură ideală pentru tenul tău.

Autor: Bogdan Dărădan

Sursă: beautifullyinternational.wordpress.com