Ce solutii exista cand copilul are dintii strambi sau spatii intre dinti

foto-1-deschidereSe intampla des ca celor mici sa le creasca dintii de lapte sau cei permanenti strambi ori sa aiba spatii mari intre dinti. Aceste probleme sunt, de cele mai multe ori, mostenite genetic. Exista insa solutii pentru toate aceste inconveniente. O spune si medicul stomatolog Oana Florea, care ne-a oferit cateva sfaturi despre cum ar trebui sa procedam in astfel de situatii.

„De indata ce vedem ca celui mic ii cresc stramb dintii, este important sa facem rapid o programare la medicul ortodont. Acesta, dupa analiza clinica si un set de investigatii radiologice, va decide cand este momentul potrivit si ce tip de aparat dentar este necesar. Tineti cont si ca, in cazul dintilor strambi, cariile interdentare se formeaza mai rapid, din cauza igienei defectuoase in spatiile dintre dinti. De asemenea, e favorizata aparitia gingivitei. Asa ca este indicat sa actionati cat de repede posibil”, precizeaza medicul stomatolog.Tratament de repozitionare a dintilor

Cat despre spatiile dintre dinti, este des intalnita aceasta situatie in cazul dentitiei primare. Asta deoarece este normal ca, dupa varsta de 4 ani, maxilarele sa inceapa sa creasca si sa apara spatieri dentare, oferind loc dintilor definitivi mai mari, ce vor aparea mai tarziu.

„Dupa varsta de 6-7 ani, odata cu inceperea eruptiei dintilor permanenti, daca acestia au spatii mai mari intre ei, trebuie sa solicitam ajutorul medicului ortodont, care va decide cand este optim sa inceapa tratamentul de repozitionare corecta a dintilor”, recomanda dr. Oana Florea, medic dentist cu competente in implantologie orala, cu experienta internationala in Germania, inclusiv in lucrul cu copiii si cu pacientii anxiosi, cu teama de dentist.

Descopera aici tot ceea ce ai nevoie pentru igiena orala a copilului tau.

Text: Oana Baltoc