Ce spun ei despre fashion. Citate celebre.

Ce-spun-ei-despre-fashionModa a ajutat intotdeauna la definirea conditiei umane, designerii fiind cei care prezic ceea ce publicul are nevoie, asigurand o garderoba pentru protectie, expozitie sau pur si simplu pentru distractie. Acest lucru face ca moda sa fie atat de fascinanta.

 

Desi oamenii, si mai ales femeile, au fost interesati de haine si moda de mii de ani, industria respectiva a inceput sa capete forma abia in jurul anilor 1850. In trecut, au existat creatori de moda care au reusit sa ramana ca un ecou in istoria modei: ei au dictat ce culori sa alegem, ce piese sa purtam, cand si cum.

Fiecare creator, in cautarea noutatii, isi gaseste alte surse de inspiratie, alta paleta coloristica sau alte material in creatiile sale. Ei sunt cei care ne-au invatat camoda este mai mult decat o simpla haina aruncata pe trupurile noastre. De la ei am invatat ca moda inseamna de fapt bun simt, eleganta, rafinament, dar in egala masura curaj sI multa imaginatie.Oameni mici cu visuri marete, ce au lasat o amprenta in istoria modei

Yves Saint Laurent, Chanel sau Hubert de Givenchy sunt cateva nume cu rezonanta in lumea modei, care au devenit de-a lungul timpului reprezentantii de top ai rafinamentului. In timp ce multI dintre ei au plecat dintre noi, lasand in urma, in afara de un current vestimentar ce persista de ani de zile, si cateve citate si motto-uri, dupa care s-au ghidat in marea lor goana dupa faima. Definitiile lor despre moda vor ramane nemuritoare. Descopera cateva dintre cele mai frumoase citate celebre din lumea modei!

Coco Chanel : “Moda nu este ceva care exista numai in imbracaminte. Moda este in cer, pe strada, moda are de-a face cu ideile, modul de viata, faptele de zi cu zi.”

Intr-adevar. Moda este universal in care traim. Ce am fi noi, femeile, si chiar si barbatii fara un cod al modei? Am fi ajuns sa ne imbracam neadecvat, fara pic de gust si de stil. Moda reprezinta tot ceea ce ne inconjoara si este pretutindeni. Iar stilul reprezinta, in prezent, cartea de vizita a fiecarei persoane. Sa vorbim despre stil asadar… stilul lui Yves Saint Laurent.

Yves Saint Laurent : “Moda este trecatoare, stilul este etern.”

secundaraStilul unei femei izvoraste din atitudinea pe care o are, din principia si din ceea ce poarta. Simplitatea este un aspect pe care il omitem cand ne gandim la o femeie cu stil. O femeie cu stil reprezinta de fapt un obiect de arta la care te uiti, apoi o contempli, pentru ca acea femeie e, de fapt, o armonie intre interiorul sI exteriorul ei. Din pacate, putine femei au “stil”, asa cum putine opere de arta sunt cu adevarat autentice.

Stilul, in general, se refera in special la maniera in care femeia alege sa combine hainele pentru a forma otinuta, dar noi am inteles deja ca este vorba de mult mai mult, nu??

Hubert de Givenchy: “Rochia este aceea care trebuie sa urmareasca trupul unei femei, si nu trupul femeii sa ia forma unei rochii.”

Este clar faptul ca  nici vorbele spuse de Hubert de Givenchy, in timp, nu si-au pierdut esenta. Pentru a fi sexy, in orice fel de circumstante, fa in asa fel incat tu saimbraci hainele, si nu ele pe tine. Pune-ti in valoare atuurile si ascunde-ti micile imperfectiuni, dar fa-o cu stil. O conditie generalaeste sa te simti confortabil cu ceea ce alegi sa porti si sa adopti atitudinea potrivita.

William Ralph “Bill” Blass: “Cand esti in dubiu, poarta rosu.”

Rosul este, in mod clasic, asociat cu romantismul sI senzualitatea. Se pare ca designerul Bill Blass a stiut dintotdeauna faptul ca rosul indeamna la fantezie si ca barbatilor incepe sa le bata inima cu mai multa putere cand culoarea se regaseste in tinuta partenerei. Se pare ca designerul stia de mult mai multa vreme decat oamenii de stiinta care este puterea acestei culori, iar noi nu-l contrazicem.

Christian Dior: “Parfumul unei femei spune despre ea mai multe decat scrisul ei.”  

De aceea s-au creat parfumuri unicat pentru marile personalitati, ca de exemplu Audrey Hepburn. Nu ca ar fi scris urat, doar ca parfumul exprima mult mai mult decat orice alt accesoriu purtat.

 

Text: Andreea Popescu