Ce spune felul în care strănuţi despre tine

Există reguli sociale şi de igienă când vine vorba de strănut, în toate culturile de pe mapamond. În Shanghai, de exemplu, strănutul reprezintă o limpezire completă a căilor respiratorii, în timp ce în Marea Britanie un strănut puternic în plină stradă atrage toate privirile.

Un raport SIRC arată că oamenii au propriile lor reguli când vine vorba de strănutat, iar acestea pot dezvălui multe lucruri despre persoana care strănută.

Strănutul exteriorizat

Acești oameni consideră că strănutul este foarte plăcut. De obicei, sunt puternice și afirmative și nu se gândesc să se ascundă în nicio situație. Acești oameni sunt, de asemenea, asertivi și siguri pe sine și se simt confortabil în diferite contexte sociale.

Aşa cum ştii, în contextul actual, al pandemiei, acest tip de strănut este cel mai contagios. Deci, ai grijă cum strănuţi! Iar dacă cineva strănută astfel pe lângă tine, igienizează rapid spaţiul din jurul tău, ca AICI, dar şi pe tine! 

Strănutul ascuns, ca un “chiţăit de şoarece”

Strănutul de șoricel este timid, iar persoana care strănută astfel, îşi şterege în mod discret nasul de fiecare data. Această persoană încearcă să nu facă zgomot sau să-l reducă la minimum. Ea este considerată o persoană timidă, cu bune maniere și este conștientă de ceea ce este acceptabil sau nu social. De obicei, este şi mai sensibilă la judecata socială.

Strănutul provocat de… nas

Acest obicei este voluntar, iar oamenii din jur  ar putea să-l considere iritant. Aceste persoane strănută din cauză că au nasul înfundat sau pentru că le “gâdilă” ceva căile respiratorii şi refuză să-şi sufle nasul în public. Ele sunt reprezentate ca fiind persoane nesigure social.

Strănutul “în serie”

Acest tip de strănut apare foarte des şi se repetă într-un mod exasperant. Poate dura atât de mult încât epuizează fizic persoana. Multă lume nu consideră acceptabil social strănutul în serie, ba mai mult, îl asociază cu o sănătate precară şi cu o imunitate scăzută.

“Examinatorul paranoic”

Examinatorii paranoici caută întotdeauna rămăşițele strănutului și ale nasului și încearcă să curețe totul în jurul lor. Aceste persoane devin sensibile când vine vorba de imaginea lor în public şi sunt îngrijoraţi de ceea ce cred oamenii despre ei în exterior.

Tu cum strănuţi? Eşti de acord cu aceste teorii?

                   Text: Bettina Cristea