Cea mai deprimanta zi din an

shutterstock 3226448Conform studiilor…cercetatorilor britanici…nu, glumesc!!!… conform studiilor psihologilor, ziua de 20 ianuarie este ziua cea mai deprimanta din an. Si atunci, putin speriata de perspectiva, mi-am facut o strategie de abordare.

Si m-am gandit sa ma trezesc cu un zambet larg pe fata, sa pregatesc o cafea mare si aducatoare de buna dispozitie, sa trimit copilul la scoala asigurandu-l ca va avea o saptamana reusita, sa-mi pun haine  colorate, sa-mi sun prietenii si cu un glas vesel sa le urez o zi si o saptamana minunate (in speranta ca ei nu aflasera deja ce grozavie ne asteapta), sa deschid larg usa biroului si sa le urez colegilor mei, care pareau sa fi urmarit si ei stirile, o zi si o saptamana minunate.

Si ca sa le smulg totusi un zambet, fie el si chinuit, mi-am inceput discursul cu: fie ca aceasta zi, cea mai deprimanta din an…. Reactiile, ce-i drept, n-au fost pe masura intentiilor mele, dar eu ma incapatanez sa va urez o zi de luni, cea mai deprimanta din an, FERICITA!!!  Se poate.

 

Text: Alina Niculescu