Cea mai mare cutiuta muzicala se afla la Bucuresti

cutiuta-muzicala-1Cu ocazia Festivalului International George Enescu, in Baneasa Shopping City a fost expusa cea mai mare si mai impresionanta cutiuta muzicala, scopul fiind acela de a face cunoscuta tuturor opera marelui compozitor roman.Cutiuta muzicala, o inovatie in domeniu

Obiectul muzical gigant, desi arata ca o cutiuta clasica cu o manivela ce trebuie actionata manual pentru a functiona, este, de fapt, un hibrid intre o cutiuta mecanica si una digitala, fiind o adevarata inovatie la nivel de concept si productie. Pentru a pastra o nota jucausa si interactiva totodata, sunetele, ce reprezinta arii din opera lui George Enescu, pot fi recompuse de catre public cu ajutorul unui algoritm prestabilit. De asemenea, persoanele talentate isi pot realiza singure propria „compozitie”, cu ajutorul a 2500 de piese Lego. Cutiuta muzicala a fost realizata la initiativa agentiei de publicitate FCB Bucharest in colaborare cu Baneasa Shopping City ca parte a proiectului Bucurestiul Creativ, organizat cu ocazia Festivalului International George Enescu, si va putea fi admirata in centrul comercial pana pe data de 20 septembrie.

cutiuta-muzicala-2Ne dorim sa generam interes pentru muzica in general si pentru opera lui George Enescu in special, atat in randul parintilor, cat si al copiilor, si sa ii incurajam pe toti deopotriva sa asculte si sa interactioneze cu muzica buna. Si pentru ca cel mai bine invatam atunci cand ne jucam, vrem sa incurajam copiii sa ia contact cu muzica prin elementele familiare lor: piesele Lego. Din cate stim, o astfel de constructie interactiva este o premiera la nivel mondial”, a declarat Claudiu Dobrita, Director de Creatie FCB Bucharest.

Text: Madalina Manole