Cele mai comune boli ale copiilor si tratamentul lor

decupat_cele mai comune boli ale copiilor si tratamentul lorCopiii sunt mult mai vulnerabili la contractarea bolilor, cauza fiind faptul ca sistemul lor imunitar nu este inca suficient dezvoltat. In plus, trecerile de la un sezon la altul sensibilizeaza suplimentar organismul micutilor creand un fond prielnic instalarii bolilor. Iata care sunt cele mai comune afectiuni intalnite in randul copiilor cu varsta pana in 10-12 ani si care este tratamentul acestora.

 Raceala, gripa si afectiunile respiratorii

Cel mai des intalnite probleme de sanatate la copii sunt banala raceala si gripa. Acestea apar pe un fond imunitar slabit si au manifestari comune ca tusea, durerile in gat, nasul infundat, oboseala si febra. Netratate sau tratate necorespunzator, pot da complicatii la nivelul aparatului respirator ca viroze severe, bronsite sau, in cazuri mai grave, chiar pneumonie.

Remediu: Toamna este momentul prielnic instalarii gripei si racelii, factorii de mediu, ca temperatura scazuta, umiditatea crescuta si presiunea atmosferica oscilanta, fiind favorizanti in aceasta perioada. Pentru a evita declansarea acestor afectiuni, parintii trebuie sa imunizeze, in mod natural, organismul micutilor. Primul pas este introducerea fructelor si legumelor in meniul copiilor si apoi introducerea suplimentelor alimentare cu rol imunizant. Un remediu naturist de baza este Siropul Vitemix Bimbi de la PharmaLife Research. Acesta contine 11 vitamine esentiale si extracte de plante si se recomanda copiilor cu varsta intre 4 si 14 ani.

Problemele digestive

Copiii au stomacul sensibil, astfel ca parintii trebuie sa aiba mare grija la alimentatia lor. Pe langa bacteriile pe care le pot contracta involuntar fie din hrana, fie din cauza unei igiene precare, orice nou aliment introdus in meniu poate provoca usor iritatii la nivelul intestinelor. Diareea este prima repercusiune, iar daca aceasta persista mai mult de doua zile, este indicat controlul medicului de specialitate. Pe de alta parte, o dieta dezechilibrata a celor mici, un fond genetic afectat sau amanarea mersului la toaleta pot duce la aparitia constipatiei.

Remediu: Administrarea suplimentelor alimentare cu rol in reglarea tranzitului intestinal al copiilor este cea mai buna solutie. Astfel, pentru combaterea constipatiei se recomanda utilizarea Siropului Isilax Bimbi de la PharmaLife Research. Acesta are la baza extracte naturale de plante, fibre si suc de fructe si are rol esential in mentinerea sanatatii intestinale a copiilor.

Lipsa poftei de mancare

O problema cu care se confrunta destul de des parintii este lipsa poftei de mancare a celor mici. Aceasta apare ca urmare a faptului ca gusturile copiilor se schimba odata cu varsta si astfel apar preferintele culinare. Daca micutul refuza sa manance anumite alimente, nu trebuie sa-l fortati, ci sa incercati sa-i oferiti necesarul zilnic de nutrienti folosindu-va de retetele sale preferate. Este important sa-i urmariti apetitul si sa nu lasati extremele sa se instaleze. Cu alte cuvinte, nici mofturos, dar nici pofticios, cea din urma fiind una dintre cauzele obezitatii infantile.

Remediu: Daca micutul este exagerat de pretentios, atunci parintii trebuie sa-i stimuleze pofta de mancare in mod natural. Recomandarea noastra este Siropul Apetito Bimbi de la PharmaLife Research care, pe langa faptul ca este un stimulent natural al apetitului, are si rolul de a energiza si tonifia organismul micutilor.

Colicile abdominale

Trecerea de la tipul de hrana intrauterina la hrana normala favorizeaza aparitia colicilor abdominale. Acestea se manifesta prin dureri si crampe la nivelul stomacului si reprezinta o problema cu care se confrunta toate proaspetele mamici.

Remediu: Acest disconfort abdominal, manifestat cu precadere la copiii cu varsta pana intr-un an, nu poate fi evitat, insa poate fi ameliorat. Un remediu eficient sunt Picaturile pentru colici Gas Bimbi de la PharmaLife Research care favorizeaza eliminarea fiziologica a gazelor intestinale, putand fi administrat si copiiilor cu varsta pana in 12 ani care se confrunta cu flatulenta, aerofagie, meteorism sau fermentatie intestinala.

Text: Madalina Manole