Cu copiii in vacanta: ghid util

decupat_Ghid cu copiii in vacantaSfarsitul verii − inceputul toamnei este perioada prielnica pentru a le oferi celor mici o vacanta. Acum soarele si-a mai domolit razele arzatoare, iar temperatura este tocmai potrivita pentru desfasurarea activitatilor in aer liber. Insa va trebui sa acordati o atentie deosebita copiilor deoarece acestia sunt mult mai sensibili la schimbarile climatice si organismul lor se adapteaza mult mai greu conditiilor dintr-un mediu nou. Astfel, pentru a nu va ruina concediul, iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in calcul.

 

 Atentie la gripa si raceala!

O alta calitate a aerului decat cea cu care era obisnuit copilul pana atunci poate insemna pentru organismul sau un motiv in plus de lupta. Gripa si raceala sunt doua dintre cele mai comune afectiuni intalnite in randul celor mici, cauza fiind faptul ca sistemul lor imunitar nu este inca suficient dezvoltat. Pentru ca de la o tuse usoara pana la o infectie severa nu este decat un pas, noi va recomandam sa nu plecati de acasa fara Fitobalm vapori de la PharmaLife Research. Aceasta este o solutie care, pusa intr-un aparat de umidificat aerul, elibereaza un parfum balsamic ce ajuta la eliberarea tractului respirator si sustine respiratia. Contine ulei de lavanda, ulei de siminoc si ulei de chiparos si se poate folosi inca din primele luni de viata ale bebelusului.

Atentie la diaree!

O alta afectiune care apare cu precadere in concedii este diareea cauzata de schimbarile alimentare din dieta clasica a copilului. Stomacul celor mici este inca sensibil si astfel orice bacterie nou intalnita poate cauza o infectie la nivelul intestinelor, moment in care diareea se declanseaza. Fara a sta pe ganduri, adaugati in bagaj Sarurile de rehidratare Reidrato bimbi de la PharmaLife Research. Acestea au rolul de a reface echilibrul electrolitic si de a hidrata organismul in cazul unui episod diareic.

Atentie la insecte!

Intepaturile de insecte, pe cat de banale sunt pentru adulti, pe atat de grave pot fi pentru copii. Pielea micutilor este foarte sensibila si se poate inflama usor, insa nu acesta este motivul real de ingrijorare, cat mai ales faptul ca, pe un fond alergic, copilul poate dezvolta reactii adverse periculoase, ca iritatii la nivelul pielii sau umflarea buzelor si a gatului. Astfel, adaugati in bagaj si Sprayul contra tantarilor Zanzi bimbi de la PharmaLife Research, cu atat mai mult daca va petreceti concediul in zone cu umezeala crescuta.

Text: Madalina Manole