Cele mai influente femei de carieră în 2019

Revista TIME a publicat un clasament cu 100 de oameni influenți în 2019 din diferite domenii de activitate, de la politică la actorie, de la modelling la social media, de la muzică la televiziune. Printre persoanele nominalizate din acest top există și câteva femei de carieră care s-au făcut remarcate în viață socială și profesională. Cine sunt ele și povestea lor de succes pe scurt vi le prezentăm noi.Michelle Obama – Omul cheie din spatele unuia dintre cei mai carismatici președinți ai Americii 

Michelle Obama, născută Michelle LaVaughn Robinson la 17 ianuarie 1964, a crescut în sudul orașului Chicago și a absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept de la Harvard.

După terminarea facultății, ea a revenit la Chicago unde a lucrat într-o firmă de avocatură, înainte de a se căsători cu Barack Obama. Ulterior, doamnă Obama a lucrat ca parte a administrației primarului din Chicago, iar pe parcursul anilor 2007 și 2008, ea a contribuit la campania electorală a soțului ei pentru alegerile prezidențiale din anul 2008.

Doamna Obama este mamă a două fiice, Malia și Sasha și este sora lui Craig Robinson, antrenorul echipei de baschet de la Oregon State University. Ea a devenit cunoscută cu titulatura de ,,First Lady’’- în perioadă mandatului lui Obama, între anii 2009-2017.

Taylor Swift – Mai mult decât o cântăreață, o prezență în toată puterea cuvântului  

 Taylor Alison Swift s-a născut pe 13 decembrie 1989 în Pennsylvania, SUA. Taylor este o cântăreață și compozitoare de muzică pop-country. În 2006 a semnat un contract cu Big Machine Records, o casă de discuri independentă, unde și-a făcut debutul cu albumul “Taylor Swift” din care a lansat, ca prim single, piesa “Tim Mcgraw”.

Acest single a fost urmat de alte patru piese care au ajutat la vânzarea albumului, în aproape 4 milioane de exemplare.    Al doilea album “Fearless” a fost lansat pe 11 noiembrie 2008 și ca prim single a fost ales “Love Story”. Albumul a fost vândut în aproape 15 milioane de exemplare. Revista Forbes i-a acordat un loc în clasamentul celor mai bine plătite artiste, când i-a fost evaluată averea la aproape 20.000.000 de dolari în 2009.    

Brie Larson – Captain Marvel, un rol care a propulsat-o în galaxie

Brie Larson, pe numele ei Brianne Sidonie Desaulniers, s-a născut pe data de 1 octombrie 1989. La vârsta de 7 ani, Brie și-a început cariera de actriță și a studiat la American Conservatory Theatre unde a fost una dintre cele mai tinere eleve.   După ce s-a mutat la Los Angeles, Brie obține în anul 1998 primul ei rol în satira The Tonight Show cu Jay Leno. Avea doar 9 ani. În anul 2001, Brie a învățat cum să cânte la chitară și începe să înregistreze câteva piese. Pe data de 18 octombrie 2005, Brie Larson a lansat albumul de debut, Finally Out când avea 16 ani.

Pe album se găseau 13 melodii și toate se bazau pe experiențele sale personale. Anul 2016 a fost triumfător pentru actriță, deoarece a câștigat pentru rolul ei complex din filmul Room trei premii: Bafta, Globul de Aur și Oscarul la categoria cea mai bună actriță în rol principal.  Avea 27 de ani.

Dar rolul care a propulsat-o ca încasări în topul Forbes a fost cel din Captain Marvel. Dincolo de filmul omonim, actrița apare și în ultimul film  Avengers, film care a spulberat toate recordurile înregistratând încasări în primul weekend de la lansare de peste 1,2 miliarde de dolari.

Emilia Clarke – Acel nume care a dat viață personajului Daenerys din Game of Thrones

Emilia Clarke s-a născut în anul 1987 în Londra și a copilărit în Berkshire. A început să joace la vârsta de 3 ani după ce a urmărit un musical la care tatăl ei lucra pe atunci. Școala a făcut-o în Oxford, între 2000 și 2005. Emilia a absolvit Școala de artă teatrală și cinematografică Drama Centre din Londra.

Dar celebritatea  a venit în 2009, odată cu serialul Game of Thrones unde joacă rolul lui Daenerys Targaryen, și în care, în sezonul 7, alături de actorul din spatele personajului Jon Snow, ea a fost cea mai bine plătită actriță pentru fiecare episod.

https://www.youtube.com/watch?v=3_wx-G47cSw

Sandra Oh – Și rolul său iconic din ,,Anatomia lui Grey’’

Sandra Oh s-a născut pe data de 20 iulie 1971 în Nepean, Ontario , Canada și este câștigătoare a două premii “Genie”, este prima actriță de origine asiatică ce a câștigat de două ori “Golden Globe” și a fost de 3 ori nominalizată la premiile “Emmy”.

Părinții ei sunt emigranți coreeni care au venit în Canada la sfârșitul anilor 60. Tatăl ei are mai multe afaceri cu confecții, iar mama sa este de profesie inginer biochimist. În 2005, Sandra Oh intră în topul celor mai frumoase 40 de femei din lume.

Dar rolul celebrității este cel al personajului dr. Cristina Yang din serialul “Grey’s Anatomy”.  De atunci nu numai averea, ci și influența Sandrei Oh în lumea cinematografiei au fost în creștere.

Rihanna – prima afro-americană care își lansează propria casă de modă

De la debutul ei ca star pop, prin aparițiile ei pe covorul roșu Rihanna a fost percepută mereu ca un icon în zona fashion. Și, cu timpul, a devenit influencer in domeniu și a avut parteneriate de succes cu mărci de cosmetice precum Mac Cosmetics și Puma.

LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A,  cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume, a anunțat că va colabora

cu Rihanna pentru a crea o nouă casă de modă de lux sub brandul “Fenty”.

Astfel, artista, pe numele ei Robyn Rihanna Fenty devine nu doar prima femeie afro-americană, ci și prima femeie care lansează o marcă originală la LVMH și face parte acum dintr-un grup de produse de lux cu o valoare de piață de peste 200 miliarde de dolari.

Rihanna a colaborat anterior cu LVMH în 2017 pentru brandul “Fenty Beauty”, care operează din San Francisco. De asemenea, are propriul brand de lenjerie, Savage x Fenty.

Text: Bogdan Daradan