Cele mai influente femei, premiate in cadrul Galei Forbes Woman 2016

Anca Vlad, Presedinte FILDAS si CATENA Grup a fost distinsa cu Premiul pentru cea mai influenta antreprenoare

 ”Forbes Romania a organizat Gala Forbes Woman, in cadrul careia s-a celebrat Romania la feminin, alaturi de cele mai importante personalitati ale momentului; au fost premiate doamnele business-ului romanesc, femeile care au stiut sa se impuna in cele mai inalte medii economice, politice, artistice sau de lobby” – Raluca Michailov, director general BP Publishing Media, editor revista Forbes Romania.

La nivel mondial, femeile reprezinta principale repere economice si sociale: conduc guverne si companii, gestioneaza bugete si au un rol activ in foarte multe domenii si sfere de influenta.

Gala Forbes Woman 2016 a celebrat la Athenee Palace Hilton, pentru al 5-lea an consecutiv, femeile de afaceri din Romania. ”Aceasta Gala de premiere nu a fost doar modul nostru de a recunoaste implicarea femeilor si rolul lor activ intr-un mediu de afaceri in continua dezvoltare, dar si reflectarea celei de-a cincea editii a Topului 50 cele mai influente femei din Romania, publicat de Forbes Romania”. Evenimentul a celebrat munca acelor femei din Romania care sunt modele autentice, puternice, fie ca acestea s-au facut cunoscute in mediul afaceri, politica, filantropie, relatii publice, educatie sau sport. Seara de gala a fost dedicata femeilor care au stiut sa isi impuna numele in cele mai inalte medii artistice, economice, creative politice s.a.

Pentru prima data, editia revistei Forbes, care reflecta top-ul celor 50 cele mai influente femei din Romania, a inclus o sectiune dedicata influentelor feminine in comunitatea social-media din Romania. Aceasta ierarhie reprezinta extensia proiectului The World’s 100 Most Powerful Women, proiect de renume international initiat de Forbes US.

Castigatoarele Galei Forbes Woman 2016 – exemple feminine de inspiratie, perseverenta, inovatie si spirit antreprenorial.

Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, a primit titlul de Cea mai influenta femeie din Romania. Anca Vlad, Presedinte FILDAS si CATENA Grup a fost distinsa cu Premiul pentru Cea mai influenta antreprenoare, iar Ana Maria Mihaescu, seful misiunii Corporatiei Financiare Internationale din Romania, o divizie a Bancii Mondiale, a primit Premiul pentru Cea mai influenta femeie din domeniul financiar. Mariuca Talpes, CEO si cofondator Intuitext si Softwin, i-a fost acordat Premiul special pentru Educatie. Veronica Savanciuc, presedinte si CEO Lowe Romania a primit Diploma de Excelenta pentru domeniul comunicarii, in timp ce Premiul pentru Cel mai tanar CEO de un miliard de euro a mers catre Kinga Daradics, CEO&Country Chairman Mol Romania. Florentina Totth, presedinte Schneider Electric Romania si Moldova a primit Premiul pentru special „transferul anului”, Mariana Durlesteanu, CFO al KMG International, a primit Premiul special pentru performanta-turnaround, iar Premiul special „Rebranding-ul anului” a mers catre Raluca Tintoiu, CEO NN Pensii.

Antoaneta Curteanu, CEO NN Pensii, a primit Premiul pentru cea mai influenta femeie din domeniul leasingului si serviciilor financiare nonbancare, in timp ce Premiul special pentru lansarea anului, pentru Nespresso Boutique, a mers catre Sonia Nastase, Country Manager Nespresso Romania. Ioana Filipescu, Managing Director Filipescu Visa Financial Advisors (FVFA) a primit Diploma de excelenta pentru domeniul M&A, Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica a primit Premiul special pentru cel mai curajos plan de investitii, Andreea Mihai, director de marketing Carrefour Romania a primit Premiul special pentru marketing, in timp ce Premiul special pentru eficienta a mers catre Anca Harasim, director executiv al Camerei de Comert Americane din Romania (AmCham).

Evenimentul a marcat si lansarea celei de-a cincea editii a Topului „Forbes 50 Cele Mai Influente Femei din Romania”, o editie speciala a revistei de business-lifestyle Forbes Romania care celebreaza acele doamne care conteaza in societatea romaneasca nu doar prin puterea financiara,  ci si prin cea de a influenta lucrurile in bine. Aflat la a cincea aniversare, „Forbes Woman” a ajuns unul dintre proiectele cele mai importante ale Forbes in Romania, un proiect care starneste de fiecare data interesul cititorilor, cu atat mai mult cu cat reprezinta pretextul de a oferi modele inspirationale intr-o societate cu valori adesea incerte.

Realizator: Oana Georgescu

Foto: Cristina Ardelean, Marius Michailov