Celebritatile lupta impotriva HIV

celebritati-impotriva-hivZilele trecute, in Capitala a avut loc un eveniment monden caritabil prin care mai multe vedete si persoane publice locale au atras atentia asupra infectiei cu virusul HIV si au contribuit prin  donatii la strangerea de fonduri pentru organizarea de sesiuni de educatie sexuala in liceele romanesti.Obiecte donate si bani pentru sanatate

Pentru a se strange o suma considerabila care sa ajute Asociatia Semper Musica, cea care a initiat aceasta campanie, vedetele, dar si magazinele de lux au donat o varietate de obiecte care au fost licitate. Produsele au fost diverse, de la mingea de fotbal semnata de Gica Hagi si perechea de cercei de la Diana Bart pana la opere de arta semnate Valeriu Preda sau Delia Lungan.

Muzica buna pentru o cauza nobila

Cei care s-au ocupat de atmosfera evenimentului, donand, la randul lor, CD-uri cu autograf pentru a fi licitate, au fost Florin Chilian si Bogdan Vladau. In urma organizarii evenimentului Celebs fight Aids, s-au strans 8500 de euro, bani ce vor fi folositi in domeniul educatiei pentru sanatate adresata tinerilor. Acest eveniment a avut un dublu scop, primul fiind acela de a putea atrage atentia tinerilor si a societatii, in general, asupra riscurilor asociate contactelor sexuale neprotejate din perspectiva infectiei cu HIV si a altor boli cu transmitere sexuala, iar cel de-al doilea, strangerea de fonduri pentru continuarea activitatilor in liceele din Romania. Aproape jumatate dintre cazurile noi de infectare cu virusul HIV sunt inregistrate in randul tinerilor cu varste intre 15 si 29 de ani, de aceea este necesar sa se traga un semnal de alarma pentru ca acstia sa fie la curent si sa puna in aplicare metodele de protectie sexuala. Romania este a doua tara, dupa Bulgaria, cu cea mai mare rata de sarcini inregistrate la adolescentele cu varsta intre 15 si 19 ani. Este nevoie de asemenea evenimente, de implicare sociala pentru ca Romania sa bifeze cu brio si domeniul sanatatii.

Text: Andreea Maria Varlan