La aniversarea a 10 ani de existenta a City Grill, echipa Tonica TV s-a deplasat la fata locului pentru a afla mai multe informatii din culisele acestui restaurant apreciat de bucuresteni. Cu aceasta ocazie, am tinut sa-l cunoastem pe chef Kevin Hill, ce ne-a povestit mai multe despre specialitatile acestui restaurant. Va invitam si pe voi in bucataria City Grill!
Kevin Hill, chef-ul britanic specializat in preparate romanesti
Am fost surprinsi in timpul discutiei cu chef-ul Kevin Hill. Stabilit de nici un an in Romania, Kevin Hill este deja specializat in preparatele traditionale romanesti. Din meniu nu lipsesc micii sau sarmalele, pregatite sub atenta supraveghere a chef-ului britanic.
“Evident, avem in meniu mici. Am creat propria noastra reteta. Am facut aproximativ 60 de incercari pana cand am obtinut reteta corecta. Suntem specializati in fripturi si sarmale”, a declarat Kevin Hill.
Kevin Hill este originar din Anglia si a locuit multi ani in Australia, iar acum sta in Romania, tara “adoptiva” de care s-a atasat atat de mult. Chef-ul a imbratisat un stil de viata specific multor bucuresteni – locuieste intr-o zona cunoscuta tuturor, merge mereu la piata din cartier si, bineinteles, pregateste cu drag preparatele traditionale romanesti.
Campania 10 ani de bucatarie romaneasca urbana
„Cand am fondat City Grill in 2004, obiectivul nostru principal era de a crea o mancare cu un gust distinct, preparata simplu, incat sa pastreze savoarea si aroma ingredientelor de baza. Atat prin design-ul restaurantelor, cat si prin meniul propus, ne-am dorit sa reinviem si sa reinterpretam vechile valori romanesti. In 10 ani de activitate ne mandrim cu 15 unitati operate, 1.000 de angajati in grup si peste 10.000 de clienti pe zi, incantati sa guste bunatatile din meniul nostru. Pentru ca nu am fi ajuns astazi aici fara clientii nostri, vreau sa le multumesc tuturor celor care ne-au calcat pragul si au facut ca acest vis sa devina o realitate de succes’’, afirma Dragos Petrescu, CEO al Grupului City Grill.
Cu ocazia implinirii a 10 ani, City Grill imparte succesul sau cu bucurestenii mai putin favorizati, lansand o campanie umanitara. Sub numele de “Meniu in asteptare la City Grill”, campania include meniuri zilnice care vor fi plasate pe o lista de asteptare pentru a fi oferite oamenilor nevoiasi. In urmatoarele 2 luni, meniurile speciale vor fi daruite de catre echipele din fiecare restaurant City Grill, cat si de catre clientii dornici sa se implice in aceasta campanie.
Multumim: restaurant City Grill, chef Kevin Hill
Text: Raluca Baciu