Colierul lui Kate Middleton – povestea din spatele bijuteriei

În acest weekend au avut loc funeraliile Prințului Philip, care a murit la vârsta de 99 de ani. Prezentă la eveniment, Ducesa de Cambridge a atras toate privirile cu ținuta sa sobră și cu colierul din perle.

Kate Middleton a dorit să aducă un omagiu Casei Regale Britanice și la ținuta de doliu a accesorizat o bijuterie din perle, care a aparținut Reginei și apoi Prințesei Diana.

Ducesa de Cambridge a îmbrăcat sâmbătă, pentru ceremonie, o rochie Roland Mouret, pe care a mai purtat-o la Festivalul Legiunii Regale Britanice de Ziua Comemorării, din 2018. Ținuta a fost pusă în valoare cu ajutorul unei pălării cu voaletă, semnată Philip Treacy. Ce accesorii, ducesa a purtat bijuterii din perle, care au contrastat elegant cu sobrietatea ținutei îndoliate.Povestea colierului din perle

Așa cum spuneam, Kate Middleton a purtat un colier de perle împrumutat de la Regina Elisabeta a II-a, iar cerceii fac parte tot dintr-o colecție a suveranei. Colierul de perle, din colecția personală a reginei, a mai fost purtat de Kate la aniversarea de 70 de ani de la mariaj a Reginei Elisabeta a II-a cu Prințul Philip, care a avut loc la Castelul Windsor, în 2017.

Aceeași bijuterie superbă a mai fost purtată și de Prințesa Diana, în anul 1982.  Regina i-a împrumutat colierul ​​Dianei pentru un banchet dat de Regina Beatrix și Prințul Claus al Olandei, la Palatul Hampton Court.

Piesa prețioasă a fost creată special pentru Regina Elisabeta a II-a, din cele mai fine perle de cultură și a reprezentat un cadou din partea guvernului japonez. Însăși suverana ceruse ca accesoriul prețios să fie făcut din „cele mai fine perle de cultură”.

El are patru rânduri de perle, iar în centru are un pandantiv curbat din diamante. Monarhul, în vârstă de 94 de ani, a purtat adesea choker-ul în perioada 1980 și 1990, dar și la cina aniversară a 70 de ani a fostei prim-ministru Margaret Thatcher la Londra, în 1995.

Bettina Cristea

Photo: Hepta, Click!