Secretele longevității Reginei Elisabeta

Nu este un secret că Regina Elisabeta a ajuns la vârsta venerabilă de 94 de ani, însă care să fie secretul longevității sale și a mersului său fără ajutor? De-a lungul anilor am putut să o vedem pe The Queen în toată splendoarea ei, fără să-și ascundă în vreun fel puținele riduri pe care le are sau părul alb și ondulat.

“Regina a îmbătrânit frumos, arată incredibil de bine și este în paradigma sănătății și a bunei stării”, a declarat cercetătorul pentru cultură britanică Bryan Kozlowski, pentru The Post. Mai jos vedem ce spune expertul în cartea sa, despre sănătatea reginei.Antrenamentele

„Pentru a trăi mult, [majoritatea oamenilor] tind să creadă că trebuie să mențină un regim bazat pe mult sport”, a spus autorul. Nu și regina Elisabeta. Ea este fidelă “exercițiilor ușoare”, cum ar fi plimbările rapide cu cățeii ei și călăria. „Cercetările spun că tipurile de exerciții pe care le puteți face necondinționat de menținere a tonusului sunt cele făcute din plăcere”, a adăugat Kozlowski.

Dieta – și alcoolul

La fel ca mulți din generația ei – care au experimentat porționarea mâncării în timpul celui de-al doilea Război Mondial – Elisabeta preferă mesele simple. „Pentru o perioadă îndelungată de timp, în Marea Britanie, excesul de mâncare, ceea ce numim noi azi foodie, a fost la limita anti-patriotismului”, a spus Kozlowski.

Ritualul preferat al monarhului a fost și este un ceai, după-amiază, din Darjeeling cu sandvișuri și biscuiți. „Regina va lua și cea mai mică bucată de tort, de fiecare dată”, a adăugat el. „Așa cum sfătuiesc adesea dieteticienii, ar trebui să vă acordați permisiunea de a consuma delicatese ocazional.”

Când vine vorba de alcool, se zvonea că regina s-ar bucura de câte un cocktail cu gin dimineața, urmat de un pahar de vin sau șampanie la prânz și un alt pahar de șampanie plus un martini sec, seara. Kozlowski a explicat: „Psihologii ar numi acest tabiet „băutură autodescendentă”- dar care nu o va lăsa să interfereze cu scopul ei principal în viață”.

Rutina de înfrumusețare

Același cercetător povestește că atunci când un aristocrat a întâlnit-o pentru prima dată pe regină, el i-a mărturisit soțului ei, prințul Philip că: „Nu mi-am dat seama niciodată ce piele minunată are regina”. Philip – cunoscut pentru inadecvarea sa – a replicat în glumă că: „Ea (Regina) este așa peste tot”.

În ceea ce privește regimul ei de înfrumusețare, Kozlowski susține că mărcile excesiv de scumpe nu poartă sigiliul regal de aprobare și că de ani de zile, Elisabeta a II-a folosește produse Cyclax, inclusiv laptele hidratant de trandafiri, care se găsesc la prețuri rezonabile.

Trecută de 90 de ani, Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a ferit de soare zeci de ani, nedorind să-și expună pielea radiațiilor UV – locul ei de vacanță fiind de departe Scoția.

Sănătatea mintală a Reginei Elisabeta

Elizabeth face adesea o glumă printre cei mai tineri ca ea când îi întâlnește pentru prima dată, le adresează aceeași întrebare: „Ai ajuns departe?”

Kozlowski dezvăluie că regina, curioasă din fire, care petrece ore în fiecare zi examinând documente importante cu privire la UK și la relațiile externe ale țării, se distrează când îi informează pe prim-miniștri despre probleme constituționale despre care nu știu nimic. Acest lucru se întâmplă săptămânal în timpul sesiunilor de informare de la Palatul Buckingham, la întrevederea celor doi.

„[Elizabeth] provine dintr-o cultură a demnității, în care fiecare era foarte responsabil pentru propriile emoții”, a spus Kozlowski. El crede că atitudinea reginei, pe jumătate plină, îi dă putere mintală. „Ea practică ceea ce psihologii numesc „găsirea beneficiilor ”.

El prezice chiar că Elizabeth va trăi mai mult decât mama ei, care a murit la vârsta de 101 ani în 2002. „Are această dorință de a se adapta, care alungă stresul insidios pe care îl primești de la rezistența la schimbare”, a spus el. „Asta contribuie la longevitate și la o existență împlinită, cu siguranță.”