S-a născut un nou bebeluş regal

Marea Britanie are un nou copil regal! Palatul Buckingham tocmai a confirmat fericita veste că prințesa Eugenie a născut un  băieţel, în dimineaţa de 9 februarie la Spitalul Portland din Londra.

“Alteța Sa Regală, Prințesa Eugenie, a născut natural un fiu astăzi, 9 februarie 2021, la ora 08.55 la Spitalul din Portland. Jack Brooksbank a fost present la naştere”, se arată într-o declarație publicată în această după-amiază.

Palatul a continuat apoi să împărtășească faptul că atât mama, cât și bebelușul sunt în stare bună de sănătate după naștere și că băiețelul cântărește 3,7 kilogame.

Bineînțeles, părinții și bunicii lui Jack și Eugenie sunt încântați de cel mai nou membru al familiei lor. Potrivit unui comunicat de presă, „Regina, Ducele de Edinburgh, Ducele de York, Sarah, Ducesa de York și domnul și doamna George Brooksbank au fost informați și sunt încântați de această veste”.Al nouălea strănepot al Reginei

Copilul, al cărui nume încă nu a fost făcut public, este al nouălea strănepot pentru regina Elisabeta și ducele de Edinburgh și primul nepot pentru prințul Andrew și Sarah, ducesa de York.

Nu este clar în acest moment când va fi dezvăluit numele copilului, întârzierea fiind o tradiție regală. “Există dorința părinţiilor de a informa familiile înainte să fie făcută o declarație publică. În plus, orice proaspăt părinte vrea să aibă puţină intimitate cu noul membru al familiei, înainte de a face anunţul public”, spune expertul Women’s Health Magazine.

„ Membrii familiei regale trebuie să ia în considerare și marea responsabilitate pe care o au în numirea unui nou membru al familiei și îşi doresc să fie siguri sută la sută de alegerea lor înainte de a anunța public numele și de a asigura locul bebelușului în istorie”.

Cristina Dudău

Foto Instagram