Uite cum poți avea un contouring perfect în patru pași simpli

Vizionarea de tutoriale „Cum să conturezi fața” poate avea un efect complet diferit asupra stării tale de spirit decât să înveți cum să execuți contouring-ul potrivit pentru forma feței tale. Evident nu poți știi ce produse să folosești pentru conturul perfect al tenului de aceea am căutat părerea unui profesionist.

Ash K. Holm este creierul din spatele aspectului perfect, cu ten proaspăt al lui Shay Mitchell, Camilla Cabello și chiar contur-fluencerul Kim Kardashian. Ea și-a detaliat sfaturile pentru un machiaj zilnic, sculptat, iar în acest proces a folosit doar patru pași.Trusa

Vei avea nevoie de produse pentru îngrijirea pielii, fond de ten, un bronzer cu două nuanțe mai închis decât tonul pielii și un anticearcăn care este cu una, până la două nuanțe mai deschis decât fondul de ten.

Bronzerul este ceea ce vei folosi pentru a scoate în evidență și a contura unghiurile feței și, atunci când vine vorba de a-i alege textura, Holm observă că cele pulbere pot fi mai ușor de folosit decât cele cremă.

Pe de altă parte, un produs cremă poate oferi pielii un aspect mai proaspăt – mai ales dacă ai pielea uscată. „Dacă pielea ta este uscată, te vei îndrăgosti de cremele bronzante odată ce vei vedea cât de hidratată arată și se simte pielea ta”, spune Holm.

Înainte de a începe „sculptarea” propriu-zisă a feței, trebuie să îți hidratezi foarte bine tenul, să îl masezi și bine înțeles să aplici fondul de ten preferat.

Pasul 1: definire

Aplică bronzerul pe părțile feței pe care dorești să le definești. Holm spune că acest lucru ar putea fi de-a lungul liniei părului, a pomeților, a părților laterale ale nasului și a liniei maxilarului. „Cu cât atingerea este mai ușoară, cu atât mai bine”, notează ea. Ea are câteva instrucțiuni pentru momentul în care sculptezi aceste zone:

Linia părului: Aplică produsul într-o mișcare înainte și înapoi de-a lungul liniei părului pentru a construi culoarea. „Pe măsură ce te duci spre centrul frunții, atinge doar puțin pentru un finisaj impecabil”, spune Holm. Urmărește aceeași tehnică pentru tâmple.

Obrajii: zâmbește ușor și folosește extremitățile obrazului ca ghid atunci când îți inclini pensula peste obraji.

Linia maxilarului: pensulează ușor deasupra liniei maxilarului.

Pasul 2: Luminozitate

Holm sugerează aplicarea câtorva puncte de corector pe punctele înalte ale feței, inclusiv puntea nasului, centrul frunții, pe vârfurile pomeților și zonele din jurul gurii (cum ar fi colțurile buzelor și deasupra arcului lui cupidon).

Pasul 3: Blending (amestecare)

Folosește un Beautyblender umed sau o pensulă unghiulară densă pentru a îmbina perfect bronzerul, corectorul și fondul de ten. Dacă folosești buretele, atinge peste machiaj cu mișcări circulare pentru a-l contopi cu fondul de ten. Dacă folosești o pensulă, mergi înainte și înapoi până când totul este uniform.

Pasul 4: Setează

Holm sugerează să folosim o pudră de fixare și una compactă pentru a da un aspect finisat machiajului, dar solicită un lucru de reținut: „Pielea tuturor are nevoi diferite”, spune ea. „Folosește mai puțină pudră pentru pielea uscată, mai mult pe pielea grasă și puțin între ele pentru pielea normală.”

Pentru un aspect finisat încearcă fondul de ten de la Rilastil MAQUILLAGE.

Rilastil Maquillage este un fond de ten cu acoperire mare, cu rezistență îndelungată, cu acoperire ajustabilă și un aspect natural și omogen, mulțumită pudrelor blânde din compoziție care au efect de blurare.

Text: Iulia Mirică

Foto: google images