Culoarea anului 2019, aleasa de Institutul Pantone

Institutul Pantone, autoritatea globala in culori, a ales nuanta pentru 2019: Living Coral. Astfel nuanta corai cu irizatii aurii (Pantone 16-456) a fost aleasa culoarea anului.

Pe contul Pantone de pe reteaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisa drept “o nuanta corai care anima si este plina de viata, cu irizatii aurii care energizeaza si atenueaza usor”. Culoarea simbolizeaza nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie si dorinta de exprimare jucausa, completeaza cei de la Pantone.

Pornind de la o analiza a modei, a noilor tehnologii, a trendurilor in muzica, arta si social media, dar si a conditiilor socioeconomice, institutul Pantone alege in fiecare an o culoare noua. Daca in 2018, Institutul Pantone s-a inspirat din cosmos si a ales Ultravioletul drept culoarea anului, pentru 2019, compania s-a orientat spre misterele oceanului si a numit Living Coral drept nuanta in trend.Mediul inconjurator a fost principala influenta

„Influenta de anul acesta a fost mediul inconjurator”, a explicat Laurie Pressman, vicepresedinte al unei unitati Pantone. „Am avut in minte frumusetea pe care o vedem in natura si importanta ocrotirii mediului. Gânditi-va la recifele de corali care adapostesc si sustin viata marina si iata ca incep sa dispara”.

Pressman a explicat faptul ca alegerea anuala facuta de Pantone nu este o previziune a trendului. „Este o reflectie a ceea ce se intâmpla. Este un simbol a ceea ce se intâmpla in cultura la un moment dat”.

Sursa foto: Vogue