Culorile potrivite fiecărei zodii

Astrele ne influenţează vieţile din multe puncte de vedere, iar cromatica vestimentaţiei, a talismanului norocos sau a încăperii joacă un rol important, în special în luarea unor decizii. Influenţa pe care o au culorile în funcţie de zodia în care ne-am născut pare insesizabilă. Însă, adesea, ar trebui să luăm în considerare acest aspect, mai ales în momentele importante ale vieţii.  

Aşadar, fiecărui semn zodiacal îi corespunde o anumită culoare. Aceasta influenţează starea de spirit a persoanei şi îi poate purta noroc. În plus, purtând nuanţa potrivită, persoana respectivă poate emana energie pozitivă în jurul său.Culorile potrivite zodiilor de Foc – Berbec, Leu, Săgetator

Zodia Berbec are nuanţe asociate pasiunii şi îndrăznelii faţă de relaţiile cu alţi oameni. Pe el îl reprezintă roşul-sângeriu. Ea simbolizează energie, agresivitate, dar şi puritate. Este o culoarea care pătrunde adânc în sufltele nativilor în Berbec şi se pliază perfect pe ambiţia lor. Ca design de interior, un living coral, crem sau auriu sunt culori care îi liniştesc pe Berbeci şi le conferă o stare de bine.

Leii se simt în centrul atenţiei doar dacă poartă culori aprinse, care să-i scoată în evidenţă. El preferă nuanţele de portocaliu şi corai, acestea oferindu-i un plus de carismă şi voie bună atunci când este înconjurat de alţi oameni.

Săgetătorilor, pe de altă parte, li se potriveşte o altă culoare caldă – galbenul. Pentru ei nuanţele de galben conferă optimism, creativitate şi, evident, fericire. Nici Săgetătorii  nu se plâng atunci când văd în preajma lor culorile portocaliu sau roşu.

Culorile potrivite zodiilor de Apă – Rac, Scorpion, Peşti

Nativilor din Rac, în special femeilor, li se potriveşte culoarea violet, dar si albastrul, galbenul şi verdele mării, pentru că sunt zodii care iubesc apa. Deşi sunt foarte timizi, Racii au o profunzime a gândurilor şi stărilor sufleteşti, astfel fiind reprezentaţi culoarea violet, considerată cea mai profundă dintre culori. Galbenul este o altă culoare care îi ajută să fie optimişti, lucru de care au tot timpul nevoie.

TV on cabinet in modern living room with lamp,table,flower and plant on yellow wall background,3d rendering

Scorpionii, care fug adesea de responsabilităţi, de aceea nu pot fi descifraţi cu uşurintă, se regăsesc cel mai bine în negru. Se spune că nonculoarea le conferă stabilitate şi siguranţă, ei având de multe ori probleme în acest sens. Adesea, din cauza stărilor conflictuale pe care le au, nativii acestei zodii nu reuşesc să facă cele mai potrivite alegeri cromatice în vestimentaţie.

Unei alte zodii de apă, Peşti, i se potriveşte nuanţa turcoaz. Atunci când se află într-o stare mai depresivă, culoarea oceanului îl ajută să se liniştească, să devină mai optimist şi mai zâmbitor. De asemenea, nuanţele pastelate de mov, culoarea lavandei, piersica sau galbenul soarelui îl influenţează pozitiv pe nativul din zodia Peşti.

Culorile potrivite zodiilor de Aer – Gemeni, Balanţă, Vărsător

Culoarea verde exprimă cel mai bine emoţiile nativilor din zodia Gemeni. Fiind o zodie mereu în schimbare, duală, mereu gânditoare, culoare verde îi ajută pe aceştia să fie în armonie cu restul oamenilor şi îi dezvoltă creativitatea. Pe de altă parte, negrul îi face pe aceştia să pară mai serioşi.

Pentru Balanţă, albul, rozul pal şi albastrul, culorile cerului sunt nuanţele cele mai potrivite. Simbolistica infinitului îi dă acestei zodii armonie şi echilibru. Iar cum Balanţei îi place să atragă doar bunătate şi frumuseţe în viaţa sa, aceste culori îl ajută să fie pacifist.

Nativilor din zodia Vărsător li se par foarte atrăgătoare nuanţele electrice. Asta şi pentru că lor le plac lucrurile noi, trendurile şi mondenităţile. Albastrul, violetul, rozul sau galbenul sunt culorile care îi stimulează şi îi fac mai creativi.

Culorile potrivite zodiilor de Pământ – Taur, Fecioară, Capricorn

Aventurierilor din zodia Taur le este benefică nuanţa kaki. Încăpăţânaţi din fire, Taurii aleg să poarte culoarea verde, pentru a-şi păstra spiritul tânăr şi plin de viaţă. Ei mai sunt influenţaţi pozitiv şi de culorile albastru sau maro, iar roşul îi agită şi le dă o stare de nervozitate.

Cunoscuţi pentru spiritul lor justiţiar, Capricornilor li se potrivesc culorile neutre şi închise, precum: albul, griul, negrul, bleumarinul şi indigoul. Cea din urmă le conferă putere pentru a-şi vindeca rănile sentimentale.

Fecioarelor, fiind cunoscute pentru firea lor liniştită, li se potrivesc culorile pastelate. Coraiul, bleul, lilaul, verdele pastel sau rozul prăfuit liniştesc această zodie. Roşul, în schimb, la fel ca taurilor, le tulbură liniştea.